Vitamina care poate duce la anemie și leziuni ale nervilor dacă nu e consumată în cantitate optimă. Alimentele în care se regăsește

Vitamina B12 reprezintă una dintre cele mai importante componente pentru sănătatea organismului uman. Numită și cobalamină, aceasta ajută la formarea celulelor roșii, la funcționarea corectă a sistemului hematologic și nervos.

01 dec. 2021, 15:07
Vitamina care poate duce la anemie și leziuni ale nervilor dacă nu e consumată în cantitate optimă. Alimentele în care se regăsește

Vitamina care poate duce la anemie și leziuni ale nervilor dacă nu e consumată în cantitate optimă. Puțini știu că lipsa acestei vitamine duce la apariția amorțelii în membre, lipsa motivației și a energiei, dar și scăderea în greutate.

Vitamina care poate duce la anemie și leziuni ale nervilor dacă nu e consumată în cantitate optimă. Alimentele în care se regăsește

Vitamina B12 are un rol esențial  pentru organismul uman. Aceasta asigură unele dintre cele mai importante funcții, precum formarea celulelor roșii, funcționarea optimă a sistemului nervos, a funcției cognitive și sinteza ADN-ului. Deficit de vitamina B12 ar putea să fie trecut cu vederea, având în vedere că nu este trecut în consultul de rutină.

Cobalamina este o vitamină solubilă, care se găsește în produse precum carne, pește, ouă sau produse lactate. De aceea, persoanele care țin un regim vegan, este foarte posibil să sufere de un deficit al acestei vitamine. Din fericire există multe alimentem de unde putem prelua vitamina B12. Acestea ar trebui să nu lipsească din mesele zilnice pentru a evita riscurile apariției deficitului.

Astfel, ficatul de vițel, scoicile, peștele (în mod special somonul), precum și carnea de miel și diferitele sortimente de brânzeturi sunt o sursă bogată pentru absorbția vitaminei B12.

Citește și: Alimentul banal care e un adevărat elixir pentru sănătate. E considerat cel mai puternic medicament natural și are numeroase beneficii pentru sănătate!

Cantitatea zilnica recomandata de vitamina B12 este de 2,4 micrograme. Deficitul de vitamina B12 poate deveni periculos și duce la complicații precum: anemie și leziuni ale nervilor. Sunt cazuri în care deficitul de vitamina B12 poate afecta memoria si funcția cognitivă.

Deficitul de vitamina B12 poate fi prevenit prin consumul de suplimente alimentare, dar numai la recomandarea medicului de specialitate. De asemenea, o altă variantă este să consumați alimente îmbogățite cu vitamina B12, cum ar fi cerealale și produsele din soia.

Soluțiile injectabile cu vitamina B12 pot fi și ele o soluție, dar NUMAI la recomandarea medicului, ca parte dintr-un tratament extins.

Citește și: Vitamina banală care apără organismul de gripă și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată lista alimentelor în care se regăsește