Vitamina care poate provoca decesul dacă este consumată în exces. Toţi românii trebuie să ştie cum să o administreze!

Specialiştii susţin că Vitamina E reprezintă un nutrient important pentru sănătatea noastră. Totuşi, trebuie să ştim că la fel ca în cazul mai multor substanţe, consumul în exces al acesteia poate veni cu afecţiuni grave şi chiar provoca moartea.

11 dec. 2020, 16:55
Vitamina care poate provoca decesul dacă este consumată în exces. Toţi românii trebuie să ştie cum să o administreze!

Vitamina care poate provoca decesul dacă este consumată în exces. Acest caz este cunoscut drept supradoza de vitamina E, sau intoxicația cu vitamina E.

Vitamina care poate provoca decesul dacă este consumată în exces. Toţi românii trebuie să ştie cum să o administreze!

Consumul în cantităţi mari al acestei vitamine poate cauza mai multe probleme decât credeam. Deși vitaminele sunt esențiale pentru sănătatea noastră, există circumstanțe în care ne pot afecta în mod negativ organismul, scrie  Healthline. Intoxicația cu acest nutrient este provocată de consumul în mod excesiv al acestei vitamine, cauzând probleme de sănătate. Aceasta poate dăuna organismului, din cauza acumulării exagerate de vitamina E.

Vitamina este esențială pentru funcționarea normală a corpului, prevenind boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer, probleme de vedere și anumite afecțiuni cerebrale. Aceasta poate să păstrze vasele de sânge dilatate, oprind formarea cheagurilor. Doza zilnică recomandată este de 15 mg de vitamina E pe zi.

Iată care sunt simptomele şi efectele adverse. Cum ne tratăm şi prevenim

Consumul mare al acestui nutrient poate provoca subțierea anormală a sângelui, ceea ce poate duce la sângerare masivă și deces. De asemenea, poate interveni în procesul de coagulare a sângelui, un răspuns natural al corpului în cazul hemoragiilor provocate de răni.

Cu atât mai mult, consumul excesiv de vitamina E este asociat cu un risc crescut de a dezvolta accidentul vascular cerebral hemoragic, provocat de sângerarea în interiorul creierului.

Astfel, în cazul unei intoxicații minore, încetarea administrării de vitamina E este cea mai bună soluție. Cu toate acestea, în cazuri mai grave, tratamentul poate necesita intervenție medicală de specialitate. Consumul zilnic tolerabil ar trebui să fie sub 1000 mg pe zi, acumulat atât din dietă, cât și din suplimentele alimentare.

Citeşte şi: Cât de eficientă e vitamina C împotriva COVID și de ce sunt diferite efectele de la o persoană la alta. Ce arată datele celui mai nou studiu