Vitamina pe care trebuie să o consumăm toată viața, ca să nu ne mai imbolnăvim! Monica Pop a dezvăluit secretul

Monica Pop spune că o vitamină banală care există ne-ar putea schimba viața. Medicul recomandă consumul ei pe parcursul întregii vieți pentru a avea o imunitate de fier.

13 ian. 2022, 12:16
Vitamina pe care trebuie să o consumăm toată viața, ca să nu ne mai imbolnăvim! Monica Pop a dezvăluit secretul

Vitamina pe care trebuie să o consumăm toată viața, pentru o imunitate de fier! Monica Pop spune că știe despre acest lucru de la un medic de boli infecțioase care avea ani de experiență.

Vitamina pe care trebuie să o consumăm toată viața, ca să nu ne mai imbolnăvim! Monica Pop a dezvăluit secretul

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Cresterea imunitatii. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Această vitamină trebuie luată toată viața. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Citește și: Mihaela Bilic: Leguma care nu trebuie să lipsească nici iarna din meniu. Previne accidentele vasculare şi este un veritabil pansament gastric. Iată recomandarea medicului nutriționist
Vitamina D3 este vitală pentru absortia și fixarea calciului și a fosforului în organism. Practic ajută la întărirea sistemului osos.

Mult mai târziu aceste forme au putut fi sintetizate în laborator dar este important de știut faptul că deși cele doua forme diferă prin structură fizico-chimică, ele îndeplinesc aceeași activitate biologică. D2 provine din plante (cea mai mare cantitate de vitamina D2 se afla în diferite specii cerealiere precum: secară, orzul, ovăzul, grâul), în timp ce D3 este produsă în principal în piele sub acțiunea radiațiilor ultraviolete, asta în cazul speciei umane. Totodată D3 mai găsim în cantitate mai mica în anumite specii de pește precum macrou, hering, ficat de cod, fructe de mare – specii de creveți, calamari, scoici dar și în gălbenuș de ou.

Citește și: Vitamina banală care apără organismul de gripă și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată lista alimentelor în care se regăsește