Viteză de 724 de kilometri pe oră. Aceasta este cea mai rapidă creatură de pe Terra VIDEO

Oamenii de ştiinţă au dezvăluit care este cea mai rapidă creatură de pe Pământ, acesta fiind un organism unicelular capabil să ajungă la o viteză de 724 km/oră.

14 aug. 2018, 18:56
Viteză de 724 de kilometri pe oră. Aceasta este cea mai rapidă creatură de pe Terra VIDEO

Acest organism unicelular este numit Spirostomum ambiguum şi a fost recunoscut drept cea mai rapidă creatură de pe Pământ, de către oamenii de ştiinţă americani de la Institutul de Tehnologie din Georgia. Cercetatorii au ajuns la concluzia că acesta ajunge la 724 km/h sau 200 m/s. Mai mult decât atât, ei speră că această descoperire va ajuta la crearea de nano-roboți care vor avea aceeași viteză și putere, precum și aceleași dimensiuni.

Vrem să creăm un model computerizat de Spirostomum ambiguum pentru a ști cum un organism cu un singur celular are capacitatea de a accelera pe o asemenea scară și ce izvoare moleculare îl ajută să-și mărească potența. Dacă înțelegem principiul său de funcționare, acest lucru ne va permite să creăm mini-roboți la viteză mare„, a declarat Saad Bhamla, profesor asistent la Georgia Tech.

Acest organism în formă de vierme se mişcă în apă și trăiește în principal în lacuri și iazuri. El îşi poate contracta mai mult de 60% din corpul său în câteva milisecunde, fără a-i fi afectată structura sa internă.