VITORIA GUIMARAES – FCSB 1-0 şi echipa lui Becali, ultima în Liga 1, părăseşte şi cupele europene

Formaţia FCSB a fost eliminată, joi seară, în play-off-ul Ligii Europa, fiind învinsă cu scorul de 1-0 de Vitoria Guimaraes, în deplasare, în manşa secundă a fazei care precede grupele competiţiei.

29 aug. 2019, 18:49
VITORIA GUIMARAES – FCSB 1-0  şi echipa lui Becali, ultima în Liga 1, părăseşte şi cupele europene

VITORIA GUIMARAES – FCSB 1-0. Golul a fost marcat de Tapsoba, în minutul 53, dintr-un penalti acordat pentru un fault al lui Roman la Davidson.

Vitoria Guimaraes: Douglas – Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin – Poha, Al Musrati, Pepe (Teixeira ’75)- Rochinha, Duarte Silva (Pereira ’78), Davidson (Soares ’86). Antrenor: Ivo Vieira 

FCSB: Bălgrădean – Creţu (M. Roman ‘27), I. Cristea, Planic, Soiledis (Moutinho ’72) – Popescu, Pintilii (Gnohere ’46), Panţîru – Fl. Coman, F. Tănase, Vînă. Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă 

Cartonaşe galbene: / Creţu ‘3, Soiledis ’34, Panţîru ’68, Moutinho ‘74

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Bosnia, formată din Irfan Peljto (central), Senad Ibrisimbegovic, Davor Beljo (asistenţi) şi Admir Sehovic (rezervă).

Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Europa va avea loc vineri, de la ora 14.00, la Monte Carlo. Singura echipă din România care va juca în grupe este CFR Cluj.

VITORIA GUIMARAES – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV.Vitoria Guimaraes – FCSB este meciul sezonului pentru echipa lui Gigi Becali. În cazul unei calificări în grupele Europa League, în conturile celor de la FCSB vor intra aproximativ 10 milioane de euro. Guimaraes – FCSB va fi joi, de la ora 22:00, live text RomaniaTV.net şi în direct la Pro TV.

După 0-0 în tur, FCSB are și varianta unui rezultat de egalitate cu goluri marcate pentru a obține calificarea în grupele Europa League.

AICI

ECHIPELE 

Guimaraes: Douglas – Sacko, Tapsoba, Bondarenko, Hanin – Pepe, Al Musrati, Almeida – Rochina, Duarte, Davidson
Antrenor: Ivo Vieira

FCSB: Bălgrădean – V. Crețu, Planic, I. Cristea, Panțâru – Pintilii, Ov. Popescu – Vână, Fl. Tănase, Fl. Coman – Gnohere
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Stadion: „D. Afonso Henriques”
Arbitru: Irfan Peljto / A1: Senad Ibrišimbegović / A2: Admir Šehović (toți din Bosnia)

„Atmosfera este una corespunzătoare, toată lumea o conștientă de miza acestui joc. Noi sperăm ca băieții să se autodepășească și să ne calificăm. Atmosfera este una de concentrare. Asta se întâmplă, de regulă, înaintea partidelor importante. Nu seamănă cu atmosfera unor meciuri din campioant. Parcursul din campionat nu ne face cinste. Ar fi un prilej să depășim acest moment. De asemenea, antrenorul lor este amenințat cu demiterea în cazul unei necalificări”, a anunțat Narcis Răducan la „Digi Sport Matinal”.

Guimaraes – FCSB LIVE VIDEO. Bogdan Vintilă vrea calificarea

Tehnicianul celor de la FCSB, Bogdan Vintilă, este convins că echipa sa poate obține calificarea în grupele Europa League.

„Am venit pregătiți pentru confruntarea de mâine seară, am văzut că jucătorii sunt foarte montați și îți doresc ca odată cu acest joc să fie un nou început pentru echipa noastră. Știm că mâine va fi o atmosferă incendiară.

Impresia mea la primul joc a fost că FCSB putea câștiga, a avut mai multe ocazii. Bineînțeles, acum totul se schimbă, pentru că jucăm în deplasare și altele sunt datele problemei. Noi ne dorim să mergem mai departe, acesta este primul obiectiv. Nu contează rezultatul, ci calificarea!”, a spus Bogdan Argeș Vintilă, într-o conferință de presă.

Bogdan Vintilă (47 de ani) a avut parte de un debut dezastruos la FCSB, scor 0-4 cu Gaz Metan Mediaș, dar are promis un bonus uriaș pentru calificarea în grupele Europa League.

Potrivit surselor GSP, Bogdan Vintilă are un salariu de 5.000 de euro lunar la FCSB, iar pentru un singur meci, cel care va decide calificarea în Europa League, patronul i-a promis antrenorului un bonus de 60.000 de euro, adică salariul pe un an pe banca vicecampioanei. 

Guimaraes – FCSB LIVE VIDEO. Florinel Coman: „Este cel mai important meci din acest sezon pentru noi”

Florinel Coman a prefaţat duelul retur cu Vitoria Guimaraes, din play-off-ul Europa League. Atacantul de bandă al FCSB e conştient de importanţa partidei, de o eventuală calificare putând depinde chiar viitorul clubului. Becali pare că a ajuns la fundul sacului şi nu mai e dispus să investească, astfel că ratarea calificării ar duce, potrivit unor specialişti, la insolvenţă.

„Cred că este cel mai important meci din acest sezon pentru noi. Am venit pregătiţi pentru a câştiga şi sper să scoatem maximum. Trebuie să câştigăm pentru a căpăta încredere şi continuitate. Este adevărat că depind multe de acest meci, dar noi am venit aici pentru a câştiga. Nu se gândeşte nimeni la rezilieri şi la plecări, trebuie să tratăm meciul foarte serios, să fim cu gândul doar la fotbal”, a spus Coman, la conferinţa de presă.

VITORIA GUIMARAES – FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Gigi Becali, atacat din toate părțile: „Doar învârtind mătăniile pe mână, nu ai cum să faci performanţă”

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, a vorbit despre starea deplorabilă în care a ajuns FCSB. Vinovat pentru debutul catastrofal de sezon este Gigi Becali, afirmă finanțatorul moldovenilor, care a afirmat că Alexandru Tudor nu are niciun rol la FCSB.

„Doar învârtind mătăniile pe mână, nu ai cum să faci performanţă. Eu sunt convins că Becali se va lumina. Dacă nu, echipa asta va fi într-o imensă degringoladă. O să vedeţi ce se va întâmpla cu Moruţan, cu Man și restul.

Toţi sunt morţi. E un dezastru! Dacă mai face echipa într-o după-amiază cu preotul ăla de a fost arbitru (n.r. Alexandru Tudor), nu are nicio şansă. E «Las Fierbinţi» acolo, te consulţi cu Arsenie Boca”, a spus Iftime la Digi Sport.