Viziunea PMI despre un viitor în care țigările aparțin trecutului

Forumul Technovation de anul acesta, desfășurat la The Cube din Neuchâtel (centrul PMI pentru Cercetare și Dezvoltare), Elveția, a prezentat angajamentul companiei Philip Morris International (PMI) de a construi un viitor fără fum. Evenimentul, derulat pe tema „30 de ani de inovație, 10 ani de progres”, a marcat celebrarea a 10 ani de la lansarea produsului inovativ fără fum dezvoltat de PMI și a evidențiat ultimele tehnologii din domeniul produselor fără fum și progresele înregistrate în reglementarea lor la nivel global.
Alina Costache
23 oct. 2024, 10:40
Viziunea PMI despre un viitor în care țigările aparțin trecutului
Jacek Olczak, Chief Executive Officer, PMI, a susținut un discurs în care a reiterat misiunea companiei de a înlocui țigările cu produse fără fum, bazate pe știință. Prin viziunea sa îndrăzneață, compania intenționează să îi ajute pe cei 1,1 miliarde de fumători din lume să treacă la alternative mai puțin nocive, cu condiția ca guvernele din întreaga lume să implementeze reglementările necesare pentru informarea corectă a fumătorilor și accesul acestora la produsele alternative. Olczak a subliniat: „Dacă vrem să vedem o schimbare reală, țările trebuie să oprească vânzarea țigărilor, în timp ce permit alternativele care oferă reducerea riscurilor.”

 

Un deceniu de inovație

Jacek Olczak a evidențiat progresele realizate în domeniul cercetării științifice ale PMI din ultimul deceniu și a pus accent pe IQOS, produsul care încălzește tutunul și nu îl arde. De la lansarea sa, IQOS a revoluționat piața produselor din tutun și nicotină la nivel global, depășind marca Marlboro în ceea ce privește veniturile nete înregistrate la sfârșitul anului 2023 – un reper semnificativ pentru o companie cunoscută anterior pentru vânzarea de țigări. Produsele fără fum conduc acum portofoliul PMI în țări precum Japonia și Suedia, unde strategiile de reducere a riscurilor au dus la scăderea semnificativă a ratei fumatului.

 

Succesul Suediei în reducerea riscurilor

Suedia se remarcă drept un exemplu puternic al beneficiilor adoptării alternativelor fără fum. Țara a înregistrat o scădere a ratei fumatului până la 5,6%, cea mai mică din Europa, datorită popularității produselor precum snus, pliculețele cu nicotină și tutunul încălzit. Rezultatul? O reducere semnificativă a bolilor asociate fumatui, inclusiv o scădere bruscă a ratei cancerului în rândul fumătorilor bărbați. „Suedia este un model de succes care demonstrează ce se poate realiza atunci când țările adoptă și susțin inovația și strategiile de reducere a riscurilor,” a menționat Olczak.

 

Reglementarea, un puzzle complicat

Una dintre temele recurente la Technovation a fost incoerența globală în reglementarea produselor din tutun. În timp ce unele țări îmbrățișează oportunitățile oferite de produsele fără fum pentru sănătatea publică, altele rămân reticente sau chiar se opun cu toată forța legislativă pe care o dețin. Liderii PMI au subliniat necesitatea unor politici raționale, bazate pe știință, care să pună sănătatea publică pe primul loc în locul abordărilor învechite. „Trebuie să încetăm să negăm inovația,” a declarat Jacek Olczak, subliniind că, în timp ce țigările sunt încă disponibile, alternativele care ar putea salva vieți sunt restricționate.

 

Investiții în viitorul fără fum

Cu peste 12,5 miliarde de dolari investiți deja în produsele care nu ard tutunul, angajamentul PMI este clar. Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Neuchâtel a angajat peste 1.500 de specialiști care lucrează la alternative de generație viitoare, concepute pentru a reduce riscurile asociate fumatului. Produsele fără fum ale companiei sunt deja disponibile în 90 de piețe la nivel global, cu obiectivul de a elimina treptat țigările tradiționale.

 

Combaterea comerțului ilicit

Unul dintre obstacolele majore în tranziția către un viitor fără fum este comerțul ilicit cu țigări. PMI utilizează tehnologii de ultimă generație, inclusiv inteligența artificială și recunoașterea facială, pentru a combate acest fenomen. Vicepreședintele PMI pentru Comunicare Internațională, Tommaso Di Giovanni, a explicat viziunea PMI și cum inteligența artificială este utilizată pentru a urmări produsele, asigurându-se că acestea sunt legitime și vândute doar utilizatorilor adulți.

 

Primii 10 ani au fost doar începutul. Călătoria continuă

Discuțiile de la Technovation 2024 au arătat clar că drumul către o lume fără fum necesită colaborare între guverne, societatea civilă și industrie. Cu inovație continuă, educație publică și reglementări adecvate, Jacek Olczak crede că vânzările de țigări ar putea fi oprite în multe țări în următorii 10 până la 15 ani. Mesajul a fost simplu: inovația poate conduce la alegeri mai puțin nocive, dar numai dacă societatea este dispusă să o accepte.

Viziunea PMI pentru un viitor în care țigările sunt de domeniul trecutului nu mai este doar un vis – este o realitate susținută de știință. Singura întrebare care rămâne este dacă lumea va ține pasul cu această schimbare.

 

Material realizat cu susținerea Philip Morris România.

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Ce diferență de vârstă există, de fapt, între Adelina Chivu și Cristi Chivu. Soția noului antrenor de la Inter, confesiuni despre relația lor
Capital.ro
Dreptul de a conduce este suspendat! Regulă nouă pentru permisul de conducere
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Ouă prăjite mai crocante și mai gustoase: trucul simplu folosit de bucătari
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Felix Baumgartner putea evita tragedia în care şi-a pierdut viaţa! Mihaela Rădulescu a fost avertizat[: 'Dacă el anul acesta s-ar fi închis undeva…'
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Regulă pentru românii care stau la bloc. 3.000 de lei amendă pentru proprietarii de apartamente
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”