Vlad Alexandrescu: Sunt mândru că sunt liderul grupului de senatori USR, care au votat împotriva revizuirii Constituţiei

Publicat: Marţi, 11 Septembrie 2018 20:31 // Actualizat: Marţi, 11 Septembrie 2018 20:31 // Sursa: romaniatv.net

Vlad Alexandrescu spune că este mândru că este liderul grupului senatorilor USR, care au votat împotriva revizuirii Constituţiei pentru redefinirea familiei, pentru că sunt unele momente când în faţa populismului este nevoie ca unii politicieni şi partide să aleagă calea cea grea, dar corectă, să ia o decizie nu pentru propriul câştig, ci în interesul democraţiei.

"Sunt mândru că sunt liderul grupului de senatori USR, unde toţi cei 13 senatori au votat împotriva modificării constituţiei astăzi! Am fost singurul partid care a avut curajul să voteze astfel. Sunt unele momente când în faţa populismului este nevoie ca unii politicieni şi partide să aleagă calea cea grea, dar corectă. Să ia o decizie nu pentru propriul câştig, ci în interesul democraţiei", afirmă Vlad Alexandrescu.

El spune că astăzi grupul de senatori USR a avut curaj.

"Nu există democraţie fără curajul de a o apăra!", subliniază liderul senatorilor USR.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marţi, cu 107 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri, proiectul legislativ care îşi propune revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Liderii grupurilor ALDE şi UDMR au spus că fiecare dintre senatorii lor vor vota după cum le dictează conştiinţa, PNL şi PSD au spus că susţin proiectul, iar USR s-a declarat împotriva modificărilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
revizuirea Constituţiei USR Vlad Alexandrescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H