Vlad Chiricheş a primit cea mai bună veste din ultimele cinci luni. Decizia luată de Carlo Ancelotti

Accidentat grav în luna septembrie a anului trecut, Vlad Chiricheș a primit o veste excelentă din partea lui Carlo Ancelotti, fundașul român fiind trecut de antrenorul lui Napoli pe lista jucătorilor pentru Europa League.

06 feb. 2019, 08:38
Vlad Chiricheş a primit cea mai bună veste din ultimele cinci luni. Decizia luată de Carlo Ancelotti

Vlad Chiriceș a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior la genunchiul stâng în meciul naționalei cu Muntenegru (0-0). Internaționalul român de 29 de ani a suferit o intervenție chirurgicală, iar acum se apropie momentul revenirii.

Presa italiană anunță că fotbalistul român a fost trecut de Carlo Ancelotti pe lista lui Napoli pentru Europa League. După ce a ratat calificarea în optimile de finală ale UEFA Champions League, Napoli va evolua în 16-imile Europa League, cu FC Zurich. Meciul tur este pe 14 februarie, la Zurich, iar returul pe 21 februarie, la Napoli.

Citeşte şi Cosmin Contra vrea la naţională un fotbalist care nu a jucat niciodată în România. Fundaşul s-a născut acum 26 de ani, la Vaslui

Săptămâna trecută, selecţionerul Cosmin Contra declara că a discutat cu antrenorul echipei Napoli, Carlo Ancelotti, care i-a transmis că Vlad Chiricheş ar putea fi apt de joc la începutul lunii martie. „Am vorbit cu Ancelotti la meciul cu Milan de sâmbătă. Mi-a spus că îl vede foarte bine pe Chiricheş, dar în moemntul de faţă el dorea foarte mult să forţeze, să forţeze şi l-au temperat un pic din punctul ăsta de vedere. El mi-a zis că, dacă va evolua ca până acum, la începtul lui martie poate fi disponibil să joace. L-am întrebat dacă are şanse să joace vreun meci până la convocările pentru echipa naţională şi mi-a spus că posibilitatea există, dar să nu aibă probleme. Sperăm să aibă două-trei meciuri în picioare până la ora meciurilor cu Suedia şi Insulele Feroe sau cel puţin un meci întreg să aibă în picioare. Eu mi-aş dori să aibă două meciuri„, declara Contra, la Digi Sport.

România va juca în luna martie primele partide din preliminariile Campionatului European din 2020. Pe 23 martie, tricolorii vor întâlni Suedia, în deplasare, iar pe 26 martie vor juca împotriva reprezentativei Insulelor Feroe, pe teren propriu.