Vlad Chiricheş este în doliu, patronul său a murit. Se afla internat în acelaşi spital cu Mario Iorgulescu

Giorgio Squinzi, patronul grupării italiene de Serie A, Sassuolo, l-a care s-a transferat vara aceasta Vlad Chiricheș, a murit miercuri seara. Squinzi avea 76 de ani şi potrivit presei din Italia se lupta de mai multe luni cu o boală gravă.

03 oct. 2019, 07:45
Vlad Chiricheş este în doliu, patronul său a murit. Se afla internat în acelaşi spital cu Mario Iorgulescu

Giorgio Squinzi era patronul companiei Mapei, cea care controla Sassuolo. Cu Squinzi la cârmă, Sassuolo a ajuns din Serie C până în Europa League. De asemenea, până acum câţiva ani a fost principalul sponsor al uneia dintre cele mai de succes echipe de cicism din istorie.

Giorgio Squinzi a murit la clinica San Raffaele, din Milano, acolo unde este tratat şi Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal din România.

Născut în Cisano Bergamasco, în 1943, la 6 ani după ce tatăl său a fondat compania Mapei, Giorgio a preluat-o pe Sassuolo în 2005, pe vremea când echipa se afla în divizia a patra din Italia și a promovat în Serie A în 2013. În urmă cu o săptămână, Squinzi și Mapei au agreat un nou contract pe 3 ani. Calciomercato scrie că Federația din Italia ia în calcul să amâne meciul pe care Sassuolo îl are de jucat în weekend, cu Brescia.

Fundașul român Vlad Chiricheș a fost transferat de Sassuolo de la Napoli în vară. Fundașul român a dorit această mutare pentru a juca mai mult. De la venirea sa, Chircheș a devenit repede titular și a evoluat în 4 meciuri oficiale pentru trupa antrenată de Roberto De Zerbi, toate ca integralist.