Vlad Ciurea dezvăluie care e sportul care are cel mai bine grijă de corpul tău. „Oamenii care îl fac reușesc să prevină boala”

Prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg la Spitalul Clinic Sanador, a precizat care este sportul care previne hernia de disc și care are cel mai bine grijă de corp.

22 ian. 2024, 19:03
Vlad Ciurea dezvăluie care e sportul care are cel mai bine grijă de corpul tău. „Oamenii care îl fac reușesc să prevină boala”

Vlad Ciurea recomandă înotul, ci nu sporturile în care sunt folosită ganterele și alte greutăți adiacente, pe motiv că este prea multă presiune pe coloană.

Top trei plante care nu ar trebui să îți lipească din meniu! Medicul Vlad Ciurea aruncă bomba: „Îmbunătățesc starea întregului organism”

Tot mai mulți oameni acuză dureri de spate și în zona lombară, iar în majoritatea cazurilor verdictul este hernie de disc. Pentru a preveni acest inconfort, medicul Vlad Ciurea își îndeamnă pacienții să aibă o viață activă și să facă înot.

De asemenea, cunoscutul neurochirurg amintește că multe persoane care au apelat la sporturi în care corpul este forțat să ridice greutăți au ajung în cele din urmă să-i viziteze cabinetul din cauza durerilor infernale de coloană.

„Este recunoscut că cei care fac înot în special, şi care fac cultură fizică dar nu cu gantere şi alte greutăţi, reuşesc să prevină hernia de disc.

Toate greutăţile folosite pentru masa musculară, de cei care vor să arate cât mai bine, încarcă coloana. Foarte mulţi pacienţi vin din zona celor care fac eforturi fizice cu ridicare de greutăţi. Dar depinde şi de organism. Omul de la ţară nu prea face hernie de disc, că are spatele tare. Oamenii de la oraş, noi, intelectualii, sunt cei mai suferinzi”, a declarat Vlad Ciurea pentru DC News.

Citește și Alimentul adorat de români pe care doctorul Vlad Ciurea nu îl recomandă deloc: „Moleșește activitatea cerebrală”

Alexandru Vlad Ciurea este doctor în Științe medicale, Președinte al Societatii de Neurochirurgie, director al Spitalului Bagdasar Arsenie vreme de 6 ani, Vicepreședinte al Societatii Mondiale de Neurochirurgie, Membru al Academiei de Stiinte Medicale. A scris peste 40 de tratate în domeniul Neurochirurgiei și a făcut peste 20.000 de operații pe creier.