Vlad Cosma, decizie de CLASARE într-un dosar instrumentat de Mircea Negulescu „Portocală”

Curg pe banda rulanta clasarile in dosarele inventate de fostul procuror "Portocala" fara sa existe probe sau fapte penale. Ultimul caz de acest gen este cel al fostului deputat Vlad Cosma.

25 feb. 2019, 15:41

Acuzat in 2014 de coruperea alegatorilor pe motiv ca ar fi solicitat sponsorizari pentru campania electorala din 2012, fostul deputat Vlad Cosma a primit clasare dupa mai bine de 4 ani de la deschiderea dosarului de catre fostul procuror Mircea Negulescu, pe vremea cand activa in functie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Dosarul, deschis de Mircea Negulescu in 2014 si tinut la sertar pentru a-l santaja pe Cosma, a fost declinat la Parchetul Judecatoriei Ploiesti in iunie 2017, iar in 23 iulie 2018, procurorul Iuliana Mihoc a dispus solutia de clasare intrucat „fapta nu este prevazuta de legea penala, nefiind tipica”.

In urma audierilor si verificarilor procurorului Mihoc, a reiesit faptul ca dosarul deschis de Negulescu nu contine probe reale iar asa-zisele denunturi au fost obtinute sub presiune de la martori cu identitate protejata.

Numele procurorului Iuliana Mihoc de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti se afla printre putinele nume de anchetatori neimplicati in scandaluri si care nu s-au asociat prin „intelegeri” ascunse cu Negulescu, Onea&gasca. Solutia de clasare in dosarul lui Vlad Cosma reprezinta o dovada a faptului ca in Prahova exista si procurori cinsititi, care nu raspund ordinelor si cerceteaza dosarele pe baza probelor, nu a denunturilor mincinoase si martorilor acoperiti.

Iata, asadar, o noua lovitura pentru Negulescu, paraditorul care ani de zile a deschis dosare din razbunare, pentru a santaja si a distrus carierele mai multor afaceristi si politicieni dupa cum a avut chef sau cum a primit ordine, prezentandu-i ca trofee la orele de varf pentru ca marea zeita sa isi faca un nume de glorie in lupta anticoruptie.