Vlad Drinceanu, la conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București

Vlad Drinceanu este noul Inspector General Școlar al Municipiului București. Drinceanu este membru PSD și conslier local PSD în sectorul 4, condus de primarul Daniel Băluţă.

14 iun. 2022, 12:42
Vlad Drinceanu, la conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București

Vlad Drinceanu a fost numit la conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. El o înlocuieşte pe Mihaela Ștefan, membru PNL, care şi-a anunţat recent demisia „din motive personale, de sănătate”.

Vlad Drinceanu are 46 de ani, este profesor de matematică și consilier local PSD, la Sectorul 4. Înainte să fie consilier local, acesta a fost consilier al primarului Sectorului 4, Daniel Băluță.

Drinceanu a fost și inspector școlar de matematică în ISMB, dar şi director detaşat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” în perioada 2019-2020, de unde în 2020 și-a dat demisia, potrivit edupedu.ro.

Anterior, Drinceanu a câștigat şi concursul de director pentru Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, după ce a constestat rezultatul. Nu a fost numit în funcție după ce procedura după care s-a rezolvat contestația a fost atacată, iar instanța a decis că încălca metodologia și regulamentele în vigoare.

Membru PNL, Mihaela Ștefan a fost mai întâi inspector general adjunct, iar din iunie 2021 fusese numită inspector general în cadrul ISMB.

Pe lângă Vlad Drinceanu (membru PSD), Gabriela Postescu și Mihaela Ciho vor ocupa posturile de adjuncți.

Gabriela Postescu a mai fost inspector şcolar cu managementul instituțional, iar Mihaela Ciho se reîntoarce pe poziția de inspector școlar general adjunct al Municipiului Bucuresti, poziție pe care a mai ocupat-o după 2016.