Vlad Filat: Republica Moldova va avea un guvern proeuropean

Republica Moldova va avea un guvern proeuropean până la sfârșitul lunii iulie, și-a exprimat joi convingerea președintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), Vlad Filat, citat de agenția de presă Unimedia, citată de Agerpres. 

09 iul. 2015, 16:04
Vlad Filat: Republica Moldova va avea un guvern proeuropean

Filat a dat asigurări că noul guvern va avea aspirații europene și a negat speculațiile conform cărora s-ar negocia cu Partidul Comuniștilor (PCRM).

‘Negocierile sunt vitale pentru Moldova. Calculele pe care le am arată ca până la sfârșitul lunii iulie vom avea un guvern și vom avea o guvernare proeuropeană. Nu am avut niciodată întrevederi cu PCRM și nici nu am discutat pe marginea acestui subiect. Vom avea o guvernare proeuropeană’, a declarat Filat, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului PLDM, în scurtă vreme va fi anunțată formarea unei coaliții. ‘Este adevărat, nu ne-am întâlnit (liderii PLDM, PDM și PL) de săptămâna trecută, dar deciziile luate la ultima întâlnire sunt foarte importante. S-a pregătit tot ce este necesar pentru ca următoare întrunire să ofere un rezultat concret și anume anunțarea formării unei coaliții proeuropene’, a subliniat Filat.

Totodată, liderul PLDM afirmă că UE a sistat finanțarea Republicii Moldova din cauza lipsei unui acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI). ‘Această sistare este direct legată de lipsa unui program cu FMI (…) Este o abordare firească, deoarece acordul cu FMI nu ține doar de relațiile dintre Republica Moldova și FMI, dar este, dacă doriți, acel certificat de sănătate necesar unei țări ca să ofere credibilitate pentru restul partenerilor de dezvoltare ce acordă finanțare’, a adăugat Filat.