Vlad Pascu, șoferul drogat din 2 Mai, rămâne în spatele gratiilor. Șansa de a-și termina studiile, spulberată

Vlad Matei Pascu, șoferul de 19 ani care a condus drogat și cu viteză și a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, rămâne în spatele gratiilor. Decizia vine după ce tânărul le ceruse magistraților să fie judecat în libertate pentru a se putea pregăti de admiterea la facultate.

09 ian. 2024, 13:31
Vlad Pascu, șoferul drogat din 2 Mai, rămâne în spatele gratiilor. Șansa de a-și termina studiile, spulberată
Vlad Pascu, șoferul drogat din 2 Mai, rămâne în spatele gratiilor. Șansa de a-și termina studiile, spulberată

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au judecat marți, 9 ianuarie 2024, cererea lui Matei Vlad Pascu, din București, privind revocarea măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură mai blândă. Magistrații au respins cererea tânărului, acesta rămânând în spatele gratiilor pentru continuarea pedepsei.

Citește și: Concluzie surprinzătoare din partea instanței, în cazul lui Vlad Pascu! Tinerii omorâți, găsiți vinovați pasivi pentru că mergeau pe dreapta, nu pe stânga

Vlad Pascu rămâne în spatele gratiilor

În fața magistraților, Matei Vlad Pascu le-a solicitat magistraților din Constanța să fie plasat în stare de arest la domiciliu, pentru a putea studia în vederea înscrerii la o facultate. După o perioadă de deliberări, magistrații au decis respingerea cererii tânărului de bani gata. Decizia este definitivă.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vlad Pascu a produs un accident grav în localitatea 2 Mai la sfârșitul lunii august a anului trecut. Atunci, doi tineri au murit pe loc și alți trei au fost răniți. În urma acestui accident, mai mulți șefi din Poliția Constanța au fost demiși, pentru că înainte de a produce accidentul, Vlad Pascu a fost oprit de polițiști de două ori și nu a fost testat cu aparatul drugtest.

Înaintea accidentului de la 2 Mai, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală, tip joint și o folie marcată cu denumirea „bromazepam“, ce conținea 4 pastile, care au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Chiar și în aceste condiții, tânărul acuzat de producerea accidentului a fost testat doar cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, nu și cu aparatul drug test.

Ulterior accidentului, la nivelul Poliției Județului Constanța au avut loc schimbări importante, respectiv: comisarul șef de poliție George Munteanu a fost împuternicit la comanda Poliției Rutiere Constanța, după eliberarea din funcție a comisarului șef Stoian Constantin, în contextul tragediei.

Citește și: Părinţii victimelor accidentului din 2 Mai, revoltate după declaraţiile tatălui lui Vlad Pascu şi eliberarea din arest a mamei acestuia: „Sper să nu îşi facă mişculaţiile şi să îi ofere o pedeapsă mai mică băiatului”