Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID: Există diferențe semnificative între cifrele raportate și cele reale. Sunt mai puţine decese

Vlad Voiculescu a anunţat în cadrul conferinţei de presă de de vineri că s-au raportat greşit morţii de COVID. Fostul ministru al Sănătăţii spune că există diferenţe semnificative între cifrele raportate şi cele reale.

16 apr. 2021, 10:36
Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID: Există diferențe semnificative între cifrele raportate și cele reale. Sunt mai puţine decese
Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID: Există diferențe semnificative între cifrele raportate și cele reale. Sunt mai puţine decese

Vlad Voiculescu susţine că raportarea deceselor de covid în România s-a făcut în mod greşit, explicând că există o diferență între cifrele raportate în platforma Coronaform și cifrele primite de Ministerul Sănătății.

 Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID

Citeşte şi Vlad Voiculescu: Premierul României a devenit un epidemiolog al ţării, vorbea despre lucruri pe care nu le înţelegea

„Am avut, acum 2 săptămâni, evaluarea directorilor DSP-urilor. Pot spune că nivelul profesional al acestora nu ne face să fim mândri de ei. Avem nevoie de adevăr și asta încercat Ministerul Sănătății prin transparentinzare, prin schimbarea criteriilor de carantină. Nici pandemia, nici sănătatea nu pot fi gestionate doar în spitale, dar este datoria noastră să prezentăm și să vedem cifrele reale, nu cifre inventate, nu cifre iluzorii.

Avem acum un ministru interimar al Sănătății, care nu știu cât timp are, dar sunt câteva lucruri la care lucram și pe care le investigam. Îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă și funcția de prim-ministru, să revadă metodologia de raportare a deceselor Covid-19. Nu aș vrea să arunc numere, însă investigația noastră ne arată că există diferențe semnificative între cifrele raportate și cifrele reale. Există o diferență între cifrele raportate în platforma Coronaform și cifrele primite de Ministerul Sănătății. Sunt mai puține decese și este o statistică care trebuie clarificată.

De asemenea, dacă tot avem un ministru interimar care cunoaște situația de anul trecut, l-aș ruga să revadă situația de la Unifarm. Anul trecut au primit 1,2 miliarde de euro și este unul dintre marile furturi, unul dintre marile jafuri din istoria României. Domnul ministru interimar trebuie să verifice această situație pentru că are mare legătură cu partidul care îl susține la guvernare”, a precizat fostul ministru al Sănătăţii.

Citeşte şi Andreea Moldovan, primele declaraţii de la demiterea din Ministerul Sănătăţii: „Am apreciat că nu am fost condiţionată politic”. Ce a cerut presei

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 3.852 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 195 de pacienţi au decedat, iar 1.518 de persoane cu COVID-19 sunt internate la ATI.

Până pe 15 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.020.301 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 925.395 de pacienți au fost declarați vindecați. 25.800 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 14.04.2021 (10:00) – 15.04.2021 (10:00) au fost raportate 195 de decese (109 bărbați și 86 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt,  Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 10 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 21 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 70 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 49 decese la categoria de peste 80 de ani.

183 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 8 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.050. Dintre acestea, 1.518 sunt internate la ATI.