Vlad Voiculescu, avertisment sumbru despre situaţia paturilor ATI: „Nici dacă nu s-ar mai trata nimic, nici infarcturi, nici cancer, nimic, tot n-ar fi destule”

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că "probabil" deja sunt mai mulţi pacienţi cu forme grave de COVID-19 decât toate paturile ATI din ţară.

15 oct. 2021, 09:56
Vlad Voiculescu, avertisment sumbru despre situaţia paturilor ATI: „Nici dacă nu s-ar mai trata nimic, nici infarcturi, nici cancer, nimic, tot n-ar fi destule”

Vlad Voiculescu a scris pe pagina sa de Facebook că vinovaţi pentru situaţia dezastruoasă în care se află sistemul medical românesc se datorează în primul rând lipsei de măsuri de prevenţie şi a proastei gestionări a campaniei de vaccinare şi îi arată cu degetul pe Florin Cîţu, în primul rând, dar şi pe PSD şi liderii săi.

„Astăzi dacă cineva a sunat la 112 și a cerut o ambulanță în București a trebuit cel mai probabil să aștepte cel puțin o oră în telefon.

Tot astăzi pacienți au trebuit să aștepte ore în ambulanțe și ore la triaj, pentru că medicii, sau medicul, după caz, tocmai încercau (sau încerca) să resusciteze pe cineva.

Probabil că deja avem mai mulți pacienți cu forme grave de Covid19 decât TOATE paturile ATI din țara asta. Deci nici dacă nu ar mai fi tratat nimic spitalele din țara asta – nici infarct, nici AVC, nici cancere, nici nimic – tot nu ar fi fost destule locuri pentru toți românii care ar avea nevoie.

Vlad Voiculescu: „Dacă ești pesedist și ai încurajat prezența fizică obligatorie a copiilor în școli la incidență de peste 6 la mie, precum Rafila, măcar ai bunul simţ să taci”

Asta arată despre cât te importante erau 1) vaccinarea și 2) măsurile de prevenție, într-o țară în care din interes politic meschin s-a vorbit doar de „paturi ATI”.

În timpul ăsta, domnul Cîțu face în continuare figurație, refuză orice măsuri de prevenție care să salveze vieți și ne spune sec că a mai alocat niște fonduri (cu „doar” 6 luni întârziere!).

Și totuși, cu toate păcatele găștii demolatoare din jurul domnului Cîțu,

dacă ești pesedist și ai protestat împotriva măștii precum Ciolacu,

dacă ești pesedist și ai încurajat prezența fizică obligatorie a copiilor în școli la incidență de peste 6 la mie precum Rafila,

dacă le-ai promovat în mod dement pe niște doamne precum Groșan, Alberts, Steer,

… atunci ar trebui să ai măcat bunul simț să taci.

Iar dacă tu sau cineva în jurul tău o pățește, să îți imaginezi măcar pentru un moment că ați merge la tratament nu la spitalele pe care le-ați furat 30 de ani ci la una dintre doamnele de mai sus.”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Rafila, scenariu sumbru: „Dacă mai stăm două săptămâni cu 16 mii de cazuri zilnic va fi o mare dramă”