Vlad Voiculescu: „Bucureștiul NU se carantinează de Paști”. Prefectul Capitalei: „Autorităţile sanitare pot doar să propună”

Ministrul Sănătăţii a anunţat pe Facebook, după miezul nopţii, că noile reguli de carantină nu se aplică automat şi a dat asigurări că nu se impun noi restricţii în Bucureşti de Paşte.

14 apr. 2021, 01:00
Vlad Voiculescu: „Bucureștiul NU se carantinează de Paști”. Prefectul Capitalei: „Autorităţile sanitare pot doar să propună”
Mediafax

Vlad Voiculescu a făcut noi precizări legat de carantinarea Bucureştiului. „S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.
Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală. Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.
Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Bucureștiul NU se carantineaza de PaștiS-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o…

Posted by Vlad Voiculescu on Tuesday, April 13, 2021

Prefectul Capitalei, Alin Soica, afirmă că nu se intră automat în carantină, în baza noilor criterii stabilite prin noul ordin, întrucât decizia nu se ia ”matematic şi mecanic”, fiind luate în calcul şi alte aspecte. Stoica susţine că municipiul Bucureşti nu va intra în carantină de sărbători şi precizează că şi după criteriile din vechiul ordin, Capitala ar fi putut intra în carantină, dar autorităţile sanitare nu au propus acest lucru.

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre carantinarea Bucureştiului după noi criterii. Prefectul Capitalei nu a ştiut de ordin: „Am aflat din Monitorul Oficial”

”Nu este o decizie automată, luată matematic şi mecanic după ce ne uităm într-un ordin şi vedem ce criterii sunt acolo. Decizia pleacă de la o analiză pe baza acestor criterii, după care urmează să se adauge şi alte lucruri şi, la final, se ia o decizie”, a afirmat Aln Soica, marţi seară, referindu-se la noul ordin care prevede condiţiile de carantinare.

Alin Soica a menţionat că a aflat despre noul ordin din Monitorul Oficial.  Prefectul Capitalei a precizat că se iau în calcul şi aspecte demografice şi economice.

Întrebat dacă municipiul Bucureşti va fi în carantină de sărbători, prefectul Alin Stoica a afirmat: ”Răspunsul este nu. Şi până acum pe criteriile existente, valabile până ieri, eram în aceeaşi situaţie, organele sanitare ar fi putut să propună acest lucru”.

Şi secretarul de stat Andreea Moldovan, cea care semnează ordinul prin care au fost modificaţi indicatorii privind carantinarea, susţine că decizia de carantinare a unei localităţi va ţine cont de mai multe aspecte.

Noi criterii de carantinare a localităţilor. Condiţiile luate în calcul de autorităţi. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii


loading...
Partenerii noștri