Vlad Voiculescu dă sfaturi financiare investitorilor în criptomonede: „Vindeţi tot. Azi”

Vlad Voiculescu dă sfaturi financiare investitorilor în criptomonede, asta după ce piaţa a suferit o cădere bruscă. Fostul ministru al Sănătăţii a surprins pe toată lumea cu o postare pe Facebook, în care compară situaţia actuală cu criza din 2008.

20 mai 2021, 18:36
Vlad Voiculescu dă sfaturi financiare investitorilor în criptomonede: „Vindeţi tot. Azi”

Vlad Voiculescu dă sfaturi financiare investitorilor în criptomonede. Capitalizarea de piaţă a activelor digitale a ajuns la 1,35 trilioane de dolari, în scădere faţă de maximul de 2,56 trilioane de dolari, atins pe 12 mai, potrivit datelor CoinMarketCap.com.

Citeşte şi: Furt de peste două milioane de euro, în numele lui Elon Musk. Înşelătorie de amploare cu criptomonede

Vlad Voiculescu dă sfaturi financiare investitorilor în criptomonede

Pentru cei care urmăresc ce se întâmplă în lumea criptomonedelor zilele astea, iată o scenă genială dintr-un film mai vechi (n.r Margin Call – „Sell it all. Today.” ). Filmul este inspirat din cele întâmplate în criza din 2008. Nu suntem în același film, dar sunt câteva locuri comune„, este mesajul postat de politician pe reţelele de socializare.

Comentariile dure nu au întârziat să apară pe pagina fostului ministru al Sănătăţii. „Daca te pricepi la crypto cum te pricepi si la sanatate atunci lasa-ne! Cu un grafic de Forex ne descurcam si singuri. Pana la urma nici o valuta niciodata nu o crescut sau scazut la infinit/ E un pont de la Veorica???/ Pe termen lung, e irelevant…„, sunt doar câteva dintre mesaje.

Prăbuşire pe piaţa criptomonedelor: scădere de 47% în 7 zile

Piaţa criptomonedelor a suferit o cădere bruscă miercuri, fiind declanaşată de Banca Populară din China, care a anunţat că instituţiile financiare nu pot folosi active digitale ca formă de plată „Piaţa criptomonedelor se află în prezent sub presiune vînzătorilor”, a declarat pentru Insider Nicholas Cawley, analist la DailyFX.

Bitcoin a scăzut la un moment dat cu până la 31%, la 30.016,83 dolari, în timp ce etherul a scăzut cu 44%, până la 1.918,77 dolari, acestea fiind minime zilnice. Bitcoin încă nu şi-a revenit după tweetul lui Elon Musk legat de preocupările climatice, care a trimis valuri de şoc în ecosistemul activelor digitale.

Dar unii experţi, cum ar fi Jeffrey Wang, şeful Americii la Amber Group, nu sunt prea îngrijoraţi.

Cripto este o clasă de active inerent volatilă, aşa că se vor întâmpla mişcări rapide şi violente în decursul timpului„, a spus el pentru Insider.

John Wu, preşedintele Ava Labs, echipa din spatele sistemului Avalanche, a menţionat, la rândul său, că ştirile recente, precum China şi Musk, sunt doar scuze pentru mişcările puternice şi nu cauza reală.

Capitalizarea pieţei criptomonedelor a atins 2 trilioane de dolari pentru prima dată pe 5 aprilie, dublându-şi valoarea în doar trei luni.