Vlad Voiculescu, scandal cu Nicuşor Dan. Acuze grave la adresa PNL

La două luni de la "alegerile istorice din București care au scăpat capitala de Firea și întregul grup infracțional organizat cocoțat la vârful administrației capitalei", Consiliul General al Municipiului București nu avut nici măcar o ședință, iar viceprimarii generali nu au fost aleși de Consiliu, anunţă Vlad Voiculescu pe Facebook. Liderul PLUS dă vina pe PNL, care a modificat Codul Administrativ.

23 nov. 2020, 11:40
Vlad Voiculescu, scandal cu Nicuşor Dan. Acuze grave la adresa PNL

Vlad Voiculescu dă vina pe PNL că la două luni de la alegerile locale nu şi-a preluat funcţia de viceprimar. Într-o lungă postare pe Facebook, acesta acuză rav PNL, fără să-l pomeneacă măcar pe Nicuşor Dan, aflat în acest timp alături de Ludovic Orban în campanie electorală.

„Știu că din punct de vedere politic ar fi mai înțelept să tac dar nu pentru politica de acel fel am decis să renunț la proiectele mele și să candidez. V-am promis că voi fi viceprimar: nu sunt încă și mi se pare de datoria mea să vă explic de ce am pierdut deja 2 (două) luni fără să pot demara vreun proiect.
Da, săptămâna aceasta se fac 2 (două) luni de la alegerile istorice din București care au scăpat capitala de Firea și întregul grup infracțional organizat cocoțat la vârful administrației capitalei.
Tot săptămâna asta se împlinesc 2 (două) luni de când votul bucureștenilor nu e respectat: Consiliul General al Municipiului București nu avut nici măcar o ședință iar viceprimarii generali nu au fost aleși de Consiliu și nu au preluat – așa cum v-am promis vouă, celor care ne-ați votat – responsabilități care să le permită să ducă la îndeplinire promisiunile făcute bucureștenilor.
Explicația pentru toate acestea este de găsit nu în codul administrativ, ci într-o modificare a Codului Administrativ de acum o lună. La o lună după lege, guvernul PNL a modificat în mod (1) abuziv, (2) electoral interesat, (3) prostesc și iresponsabil una dintre legile fundamentale ale funcționării statului: Codul Administrativ.
Pe rând, cu argumente:
(1) ABUZIV -> pentru că modificarea unei legi fundamentale a fost făcută peste noapte, fără niciun fel de consultare, prin ordonanță de urgență; regulile jocului au fost schimbate în timpul jocului, mai precis după ce anumite consilii deja își aleseseră viceprimarii.
(2) ELECTORAL interesat -> pentru că nu e un secret că PNL acționează doar electoral, că își dorește toată puterea și că încearcă să amâne până după alegerile din 6 Decembrie orice negociere.
(3) IRESPONSABIL -> pentru că blochează respectarea promisiunilor votate de sute de mii de oameni (176.000 de voturi a avut doar Alianta USR PLUS în București), nu rezolvă problemele reale ridicate de pandemie (ex: alegerile de persoane – viceprimari, comisii, etc. – trebuie în continuare făcute fizic, ceea ce în condițiile date va fi dificil) și perpetuează starea de fapt din perioada Firea PSD”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu anunţă că a blocat concursurile demarate după alegerile locale pentru ocuparea unor posturi la Administraţia Spitalelor

Vlad Voiculescu spune că gestul PNL îl impiedică acum să-şi ducă la îndeplinire promisiunile făcute bucureștenilor.
„În spitalele din București – care, teoretic, erau în responsabilitatea mea – asta se traduce prin perpetuarea grobianismului, a cumetriilor, a hoției, a incompetenței, a amenințărilor față de avertizorii de integritate și a celor care așteptau schimbarea.
Firea, când vorbea de spitale, folosea două sintagme: “am cerut necesarul” și “am alocat fonduri”. Când mai auziți un politician spunând asta, întrebați-l dacă ar face la fel cu banii lui. Dacă și-ar construi o casă și ar avea un muncitor hoț, nepriceput și nesimțit… ce ar face? I-ar cere necesarul și i-ar aloca fonduri?
Chiar săptămâna trecută, domnul premier Orban a fost în vizită la spitalele din București. În campanie electorală, bineînțeles. Probabil a “cerut necesarul”. Probabil urmează să “aloce fonduri”. Tot pentru că este campanie electorală.
Din fotografiile oficiale din timpul „vizitelor de lucru” vedem că una dintre întâlnirile importante a fost cu domnul Remus Mihalcea, managerul spitalului Colentina și locul 1 pe lista PSD Argeș pentru Camera Deputaților.
Pentru mine, imaginea asta e mai mult decât pot duce: nu pentru perpetuarea sistemului mult îndrăgit de partidele vechi (care au metode eficiente de convingere de-a trage în poze pe oricine au nevoie) am candidat. Nu pentru asta m-am retras și v-am cerut să susțineți cu votul vostru Alianța Dreptei.
Domnul Mihalcea, recunoscut pentru achiziții fără licitație, fără publicare, pentru eficiența în a investi banii spitalului în propria secție neautorizată încă dar și pentru păstrarea până de curând în depozit a unui echipament de testare RT-PCR donat din bani privați în primăvară… va afla zilele astea că i se vor “aloca fonduri”.
Iar eu, unul, nu voi asista pasiv la mizeria asta. Nu pentru genul ăsta de politică v-am cerut încrederea. Și nu pentru genul ăsta de politică vă rog din nou să mergeți la vot în 6 decembrie și să dați Alianței USRPLUS o voce cât mai puternică și în Parlament.
Lupta continuă”, a completat Vlad Voiculescu.

 

Nicuşor Dan: Codul administrativ spune că viceprimarii pot să fie numiţi doar în momentul în care Consiliul General e complet constituit

Nicuşor Dan a explicat că viceprimarii pot fi numiţi doar atunci când Consiliul General al Municipiului Bucureşti este complet constituit. Edilul a adăugat că deoarece unii consilieri de la PSD şi PMP au renunţat, în mod legitim, la mandat, acum trebuie validaţi de către instanţă supleanţii în CGMB.

„Răspunsul este Codul administrativ care spune că viceprimarii pot să fie numiţi doar în momentul în care Consiliul este complet constituit. Din cauza faptului că atât la PSD, cât şi la PMP, nişte persoane au renunţat în mod legitim la mandat şi urmează să intre alţi supleanţi. Aici este o deficienţă în Codul administrativ care spune că titularii şi supleanţi nu se validează simultan de către instanţă o singură dată, ci se face asta în două etape. Suntem în această situaţie. Supleanţii abia au fost validată de către prima instanţă. Deci sunt 45 de consilieri care au fost validaţi acum trei săptămâni şi am putut să depunem jurământul şi mai sunt alţi 10 care au trecut de prima instanţă. După ce se va judeca apelul, estimez că într-o săptămână, Consiliul General va fi în formulă completă şi atunci o să putem alege şi viceprimarii şi consiliile de specialitate şi o să putem să putem să schimbăm şi componenţa Adunării Generale în companiile generale”, a afirmat Nicuşor Dan, citat de news.ro.


loading...
Partenerii noștri