Vlad Voiculescu, despre infecţiile nosocomiale: „Nu se raportează aşa cum ar trebui. E clar că problemele din sănătate nu au apărut cu Covid-ul”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că infecţiile nosocomiale din spitale în continuare nu sunt raportate. El precizează că aşteaptă să vadă cifrele din această lună şi afirmă că "problemele din sistemul sanitar nu au dispărut odată cu COVID-19”.

14 ian. 2021, 23:53
Vlad Voiculescu, despre infecţiile nosocomiale: „Nu se raportează aşa cum ar trebui. E clar că problemele din sănătate nu au apărut cu Covid-ul”

Vlad Voiculescu a declarat joi, într-o emisiune de la TVR, că numărul infecţiilor nosocomiale din spitale nu este raportat, sau, în orice caz, nu aşa cum ar trebui, şi a recunoscut că pentru românii cu boli cronice accesul la servicii medicale a fost foarte greu în perioada pandemiei.

„În continuare nu sunt raportate. Nu se raportează aşa cum ar trebui să se raporteze. Aştept să văd cifrele de luna asta. E clar că problemele din sistemul sanitar nu au dispărut odată cu COVID-19.

Ceea ce a făcut această pandemie este că a acoperit problemele din sistem cu un soi de pătură, dar sunt oameni care suferă, sunt oameni cu boli cronice care au avut acces mai greu la servicii de sănătate”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu spune ce ar putea duce la revenirea asupra deciziei de redeschidere a şcolilor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că decizia de deschidere a școlilor poate fi revizuită în cazul în care în secțiile de terapie intensivă crește numărul de pacienți. Rugat să indice o cifră, Voiculescu a spus 1.500.

„Prin distanțare câștigăm timp, războiul îl învingem prin vaccinare. Singură noastră speranță este vaccinul, dar acum avem niște limitări legate de numărul de vaccinuri sosite în țară. Capacitatea de vaccinare crește în fiecare zi, avem un grup care a pus pe picioare un proces care funcționează rezonabil”, a spus Voiculescu.

Citeşte şi: S-a aflat de ce pacienţii vindecaţi de Covid acuză dureri de cap încă multă vreme