Vlad Voiculescu mai rămâne fără un om din echipa sa. După Bogdan Oprea, încă un consilier al ministrului Sănătăţii îşi dă demisia

Bogdan Oprea și-a anunțat demisia din poziția de consilier al lui Vlad Voiculescu și de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

11 mart. 2021, 19:43
Vlad Voiculescu mai rămâne fără un om din echipa sa. După Bogdan Oprea, încă un consilier al ministrului Sănătăţii îşi dă demisia

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a rămas joi fără doi dintre cei 22 de consilieri. După ce la prânz a apărut ştirea că Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu, şi-a dat demisia din funcţia de consilier al ministrului Sănătăţii, seara o altă consilieră, Sînziana Sumbasacu, a decis să plece și ea din echipa lui Voiculescu, acesta rămânând doar cu 20 de consilieri, conform România TV.

Sînziana Sumbasacu era consiliera lui Vlad Voiculescu din 17 februarie. Ea a fost responsabilă cu caravana „#Dan Barna Președinte”, din partea PLUS, la alegerile prezidențiale din anul 2019. A colaborat cu institutul ASPEN, unde activează însuși unchiul lui Vlad Voiculescu,  iar din anul 2020 coordonează activitatea cabinetelor locale ale PLUS din teritoriu. Anterior, aceasta a lucrat și pentru Platforma România 100, a lui Dacian Cioloș.

Vlad Voiculescu pierde doi consilieri dintre cei 22 într-o singură zi

Bodgan Oprea a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Surse din Ministerul Sănătății au declarat că motivul a fost „nepotrivirea de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătății”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a numit pe Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, pe 27 ianuarie, în funcția de consilier cu atribuții de purtător de cuvânt.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a numit în funcția de consilier la Cabinetul Ministrului, cu atribuții de purtător de cuvânt, pe Bogdan Oprea, specialist în comunicare în administrația publică la nivel înalt și cadru universitar cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Bogdan Oprea are licență de paramedic și însoțește, ca voluntar, ambulanțele care deservesc comunitatea în care trăiește”, a anunțat la acea vreme, printr-un comunicat, Ministerul Sănătății.

Conform acestuia, Bogdan Oprea are o experiență de aproape 10 ani în administrație publică, fiind, printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare și vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, purtător de cuvânt al președintelui României, Traian Băsescu, sau al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Citeşte şi: Gabriela Firea anunţă că a depus plângere penală pe numele lui Nicuşor Dan, pentru că ar fi înghesuit 21 de consilieri într-o cameră timp de 10 ore