Vlad Voiculescu, spulberat de senatorul PNL Daniel Fenechiu. „Va avea o mare problemă. Instituțiile noastre sunt la pământ”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va avea o "mare problemă" dacă nu va lua măsuri "cât se poate de coerente, care să ducă la îmbunătățirea actului medical", a declarat senatorul liberal Daniel Fenechiu. De asemenea, parlamentarul PNL a afirmat că actuala criză sanitară "ne-a arătat că o parte dintre instituții sunt la pământ".

08 feb. 2021, 11:49
Vlad Voiculescu, spulberat de senatorul PNL Daniel Fenechiu. „Va avea o mare problemă. Instituțiile noastre sunt la pământ”

Vlad Voiculescu a fost criticat în termeni duri chiar de un partener din coaliţia de guvernare. Senatorul liberal Daniel Fenechiu a precizat că ministrul Sănătăţii trebuie să ia măsuri concrete pentru a reforma sistemul de sănătate.

„Ministrul Voiculescu are o provocare serioasă și în raport de maniera cum o rezolvă, va fi evaluată activitatea lui guvernamentală, pentru că în momentul ăsta știe care sunt problemele și trebuie să vină cu acel tip de soluții care să conducă sistemul de sănătate românesc în față.

Sunt conștient că nu poate peste noapte să rezolve toate problemele, însă dacă nu va lua măsuri cât se poate de coerente, care să ducă la îmbunătățirea actului medical, la îmbunătățirea organizării în sistem, va avea o mare problemă, atât în coaliție, cât și în propriul lui partid, ca să nu mai vorbesc de ceea ce contează, de zona de reacție publică”, a spus Daniel Fenechiu la RFI.

Citeşte şi: Tensiuni în interiorul Coaliţiei de guvernare după schimbările făcute de Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii

Vlad Voiculescu, spulberat de senatorul PNL Daniel Fenechiu. „În sistemul sanitar s-au făcut doar cârpeli și improvizații”

Senatorul liberal a precizat că actuala criză generată de pandemia de COVID-19 ne-a arătat că „o parte dintre instituții sunt la pământ”.

„Această criză sanitară ne-a arătat faptul că o parte dintre instituțiile noastre sunt la pământ și nu din cauza ministrului Voiculescu sau a ministrului Tătaru, sunt la pământ pentru că timp de 30 de ani, în sistemul sanitar s-au făcut doar cârpeli și improvizații. Fără o reformă serioasă, orice situație gravă de sănătate ne găsește într-o situație în care doar norocul ne ajută ca lucrurile să meargă cum ne dorim. Din punctul ăsta de vedere, este foarte mult de muncit”, a menţionat Fenechiu, conform sursei citate.

Guvernul stă pe un butoi de pulbere, după ce ministrul Sănătăţii (USR-PLUS) şi ministrul Educaţiei (PNL) s-au contrazis pe subiectul redeschiderii şcolii.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Ştiri pe Surse, duminică noaptea, au fost contraziceri destul de acide între reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Ministerului Educației. În timp ce Ministerul Sănății dorea ca toți copii să poarte mască, inclusiv cei cu vârste de până în 5 ani, cei de la Ministerul Educației s-au opus categoric.

Citeşte şi: Guvernul, pe un butoi de pulbere după ce Vlad Voiculescu a cerut masca obligatorie la copiii de 3-5 ani. Ministrul Educaţiei s-a opus vehement!