Vlad Voiculescu spune că vor exista schimbări la minister, la CNAS, la Agenţia Medicamentului, dar şi la alte instituţii din subordinea MS

Ministrul Sănătăţii a anunţat miercuri că se vor face schimbări în această instituţie, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, precum şi la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

20 ian. 2021, 13:27
Vlad Voiculescu spune că vor exista schimbări la minister, la CNAS, la Agenţia Medicamentului, dar şi la alte instituţii din subordinea MS

Vlad Voiculescu s-a vaccinat împotriva Covid miercuri, alături de colegii săi din cabinetul condus de premierul Cîţu şi de vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar la ieşirea din centru de vaccinare a susţinut o declaraţie de presă.

„Vor fi schimbări. Există schimbări la Agenţia Naţională a Medicamentului, va fi o schimbare la CNAS. Din Ministerul Sănătăţii, secretarii de stat, din câte am înţeles, de la partidele din coaliţie unul singur îşi va continua mandatul început în Guvernul trecut. De asemenea, în alte instituţii ale statului care ţin de domeniul medical vor exista schimbări”, a declarat Voiculescu.

El a afirmat că Alianţa USR PLUS va numi trei secretari de stat la Ministerul Sănătăţii.

„Odată cu formarea coaliţiei, există un raport între secretarii de stat”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Vlad Voiculescu anunţă schimbări în organigrama Ministerului Sănătăţii

Potrivit acestuia, vor fi trei secretari de stat de la USR PLUS, doi de la PNL şi unul de la UDMR.

„Nu este atributul meu să schimb secretarii de stat care au fost din partea PNL din fostul Guvern. Veţi vedea, cred că astăzi, cele trei numiri din partea USR PLUS. În doar una dintre acest numiri este cineva care a activat în cele două partide USR şi PLUS, ceilalţi sunt ceea ce am putea numi tehnocraţi specialişti care s-au alăturat şi ocupă o demnitate publică pentru că sunt cel mai bine pregătiţi pentru aceasta.

În privinţa celorlalţi, atributul celor două partide, PNL şi UDMR, sigur că am şi eu un cuvânt de spus. Mai degrabă, asupra atribuţiilor şi asupra eligibilităţii unui anumit membru. Deci, nu eu voi schimba ceilalţi secretari de stat şi, mai degrabă, aştept numirile din partea celor două partide”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 20 ianuarie 2021. Bucureştiul scade sub incidenţă 3, Capitala iese din scenariul roşu


loading...