Vlad Voiculescu: Starea de alertă se va prelungi pe 14 aprilie. Atunci se decid şi restricţiile de Paşte

Ministrul Sănătății promite că vor fi cât mai puține restricții, fără a specifica însă care vor fi acestea.

01 apr. 2021, 14:34
Vlad Voiculescu: Starea de alertă se va prelungi pe 14 aprilie. Atunci se decid şi restricţiile de Paşte

Vlad Voiculescu a vorbit de o nouă prelungire a stării de alertă şi de ce va fi de Paşte 2021. O prima discuție a avut loc deja intre BOR și Guvern, însă detaliile finale vor fi stabilite abia după 14 aprilie, când se va prelungi starea de alertă.

” A fost relativ clar, sperăm cu toții ca noapte de Înviere să aibă cât mai puține măsuri de protecție. Vă rog, nu le mai spuneți restricții, nu vrea nimeni să impună restricții, sunt măsuri de protecție a oamenilor. Dacă eu respect o măsură, o respect în primul rând să mă protejez pe mine și pe ai mei. Nu vrea nimeni să impună niște restricții!”, a declarat, joi, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Secțiile ATI sunt pline, sunt oameni care sunt consultați în ambulanță

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că în acest moment nu se pune problema acordării unor facilităţi pentru cei care se vaccinează.

„Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni”, a spus Voiculescu, după ce a participat la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului „Cantacuzino”.

El a precizat că la nivel internaţional există o discuţie privind posibilitatea participării persoanelor care se vaccinează şi se testează la anumite activităţi.

„E o discuţie la nivel internaţional. Cu siguranţă, la un moment dat, ar putea să existe o discuţie despre vaccinare, testare şi alte modalităţi de a participa la anumite activităţi în siguranţă, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuţie în sensul acesta în România”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi alte 6.115 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 136 de pacienţi au decedat, iar 1.434 sunt internaţi la ATI,numărul lor fiind în creştere.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori are cea mai mare valoare în Ilfov – 9,45, fiind în creştere, iar în Bucureşti este 7.06, faţă 7,08 cu o zi în urmă. În total, 13 judeţe au rata infectării peste 3.


loading...
Partenerii noștri