Vlad Voiculescu trage un semnal de alarmă: „Suntem într-o situaţie destul de critică acum”

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a transmis vineri, într-o videoconferinţă, că situaţia medicală actuală în România în contextul pandemiei de COVID-19 este una ''destul de critică'' şi nu sunt motive care să arate că lucrurile vor deveni ''mai uşoare'' în perioada imediat următoare.

26 mart. 2021, 17:13
Vlad Voiculescu trage un semnal de alarmă: „Suntem într-o situaţie destul de critică acum”

Vlad Voiculescu organizează o videoconferinţă despre implicarea altor specialităţi medicale în tratarea pacienţilor COVID-19, la care mai participă secretarul de stat Andreea Moldovan şi medici specialişti din ţară şi străinătate.

Potrivit ministrului Sănătăţii, este necesară o adaptare rapidă la bunele practici în domeniu.

„Suntem într-o situaţie destul de critică în acest moment şi nu avem motive să credem că lucrurile vor deveni mult mai uşoare pentru spitale, pentru medici şi, de fapt, pentru toată lumea în perioada imediat următoare, aşa încât avem nevoie să învăţăm şi avem nevoie să ne adaptăm rapid la ceea ce este deja bună practică şi bun tratament al pacienţilor şi protocoale şi respectarea unor reguli şi a unor lecţii învăţate”, a afirmat ministrul, conform Agerpres.

Vlad Voiculescu a decis eliminarea diferenţierii dintre spitalele Covid și non-Covid

Vlad Voiculescu anunţă schimbări majore în Sănătate.

”Am eliminat sintagma spitale covid și non covid. Vom aloca pacienți COVID și în spitale non-covid unde infrastructura o permite. Încercăm să creăm circuite covid și non covid. Am stabilit 3 niveluri diferite: nivelul 1, unde spitalul are radiologie, gărzi, nivelul 2, au radiologie sau ct dar nu non stop, dar au și gărzi de infectioase și pneumologie, și nivelul 3 unde se pot face paturi de terapie intermediară și unde există gardă cu specializare în infecțioase și pneumologie.

Spitalele identificate în acest ordin sunt 248. Avem 64 de spitale de nivel 1. Creștem capacitatea de alocare a resursei umane prin dispersarea specializării. Pacienții cu probleme psihice cu boala COVID vor fi tratați și în alte spitale, decât cele psihiatrice.

E o altă abordare, dăm mai multe drepturi spitalelor.”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Cele mai afectate zone de COVID. Bucureștiul, din nou în fruntea clasamentului