Vlad Voiculescu vrea certificat electronic de vaccinare: „Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții”

Vlad Voiculescu, susține că ar prefera ca, la vaccinare, autoritățile să emită un certificat electronic celor care se vaccinează, care „să intre într-un wallet pe telefon”.

15 ian. 2021, 13:16
Vlad Voiculescu vrea certificat electronic de vaccinare: „Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții”
Tensiuni în interiorul Coaliţiei de guvernare după schimbările făcute de Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătăţii

Vlad Voiculescu vrea certificat electronic de vaccinare. Ministrul Sănătăţii spune că vor fi state care vor condiționa primirea pe teritoriul lor de certificarea vaccinării împotriva COVID19.

Vlad Voiculescu vrea certificat electronic de vaccinare. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

„Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aș prefera un certificat electronic. Dacă vreți să-i spuneți pașaport… Aș prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări”, a declarat Vlad Voiculescu la TVR.

Ministrul a dat ca exemplu de limitare a drepturilor certificarea testării la intrarea într-o țară.

”Nu poți să spui nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia. Dacă vrei să te duci în Grecia, te testezi. Există anumite state care pot impune restricții. Nu cred că se întâmplă aici”, conchide ministrul Sănătății.

De altfel, Danemarca pregătește un ”pașaport de vaccinare” care va fi în formă digitală și care va putea permite celor vaccinați să călătorească în țările care cer un astfel de document.

Acesta ar putea fi lansat chiar în primele luni ale acestui an, urmând să fie accesat prin intermediul site-ului danez pentru sănătate publică, a anunțat Ministerul Sănătății din Danemarca. Cu toate acestea, nu este clar dacă pașaportul de vaccinare va fi disponibil și printr-o aplicație.

„Este de aşteptat să poată exista cerinţe din partea altor ţări să fie prezentate la intrarea pe teritoriul lor documente privind vaccinarea. Se poate folosi aici un paşaport de vaccinare danez”, a indicat Ministerul danez al Sănătăţii într-un comunicat.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „Sunt pregătite circa 310 centre de vaccinare”. Ce spune de paşaportul de vaccinare