Vladimir Jirinovski: Ţările est-europene riscă să fie şterse de pe faţa pământului

Ţările est-europene riscă să fie distruse complet din vina lor, deoarece Rusia nu poate accepta ca avioane şi rachete să fie lansate de pe teritoriile lor împotriva Rusiei, a declarat, luni, vicepreşedintele Dumei, Vladimir Jirinovski.

12 aug. 2014, 12:42
Vladimir Jirinovski: Ţările est-europene riscă să fie şterse de pe faţa pământului

Vladimir Jirinovski, a declarat, luni, la postul de televiziune Rusia 24 TV, că Polonia şi statele baltice riscă să fie „şterse de pe faţa pământului” în contextul escaladării conflictului din Ucraina, soarta Europei de Est fiind în mâinile lui Vladimir Putin, informează site-ul polonez Thenews.pl.

„Toate chestiunile legate de război şi pace, în general, şi în speciale cele referitoare la Ucraina vor fi rezolvate de o singură persoană, liderul Federaţiei Ruse (…) Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic”, a afirmat preşedintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului.

În ceea ce priveşte apelul preşedintelui polonez şi al celorlalţi lideri din Europa Centrală şi de Est de consolidare a prezenţei NATO în regiune, vicepreşedintele Dumei (Camera Inferioară a Parlamentului rus) a precizat că statele est-europene riscă să fie distruse complet.

„Desigur, nimic nu ameninţă America, deoarece este departe, dar ţările est-europene riscă să fie distruse complet. Este vina lor, deoarece noi (Rusia – n.r.) nu poate accepta ca avioane şi rachete să fie lansate de pe teritoriile lor împotriva Rusiei. Trebuie să le distrugem cu 30 de minute înainte de lansare”, a precizat Jirinovski.