Vladimir Jirinovski vrea anexarea întregii Ucraine: „Toată ţara ar trebui să devină din nou a Rusiei”

Ucraina ar trebui să devină parte a Federației Ruse, spune Vladimir Jirinovski, deputat în Duma de Stat şi lider al Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranaţionalist).

20 ian. 2022, 17:00
Vladimir Jirinovski vrea anexarea întregii Ucraine: „Toată ţara ar trebui să devină din nou a Rusiei”

Vladimir Jirinovski declară că poziţia exprimată joi este cea susţinută de întregul partid. „Poziția Partidului Liberal Democrat este că toată Ucraina ar trebui să devină din nou parte a Rusiei”, a scris Jirinovski pe canalul său de Telegram.

Deputatul rus a numit inițiativa Partidului Comunist al Federației Ruse privind recunoașterea de către Moscova a independenței autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR), timidă și indecisă.

Citeşte şi Criza din Ucraina. Rusia mobilizează toată flota, manevre cu sute de nave de război şi zeci de avioane

Anterior, în Duma de Stat a fost depus un proiect de lege prin care deputații au făcut apel la președintele rus Vladimir Putin cu privire la  necesitatea recunoașterii autoproclamatelor Republici Donețk și Lugansk. „O astfel de recunoaștere va crea temeiuri pentru garantarea securității și protecției popoarelor împotriva amenințărilor externe„, spun parlamentarii.

Istoricul și politologul ucrainean Vladimir Kornilov crede că Moscova ar putea recunoaște republicile secesioniste în cazul în care vor eşua negocierile de sucuritare cu NATO, privind garanțiile de securitate. În luna noiembrie, Vladimir Putin a ordonat acordarea de asistență umanitară celor două republici, precum și modificarea condițiilor de import de mărfuri.

Citeşte şi Preşedintele SUA Joe Biden: Vom creşte prezenţa militară în Polonia şi România, pentru că avem o obligaţie sacră de a apăra aceste state