Vladimir Klitschko dezvăluie planul lui Putin: „Îi trebuie Ucraina, nu ucrainenii, de-aia ucide civili”

Fostul campion mondial la box Vladimir Klitschko, fratele primarului Kievului, Vitali, de asemenea campion mondial, a declarat că scopul lui Vladimir putin este să cucerească Ucraina, fără să fie interesat de cetăţenii ucraineni.

19 mai 2022, 17:07
Vladimir Klitschko dezvăluie planul lui Putin: „Îi trebuie Ucraina, nu ucrainenii, de-aia ucide civili”

Vladimir Klitschko a afirmat într-un interviu că armata rusă bombardează obiective civile din Ucraina şi omoară civili tocmai pentru a nu fi nevoit să se confrunte cu o rezistenţă puternică, în cazul în care ar reuşi să ocupe teritoriul ţării vecine.

El a menționat că suburbiile Kievului au fost primele care au simțit ”genocidul rușilor” și nu au permis capturarea capitalei Ucrainei.

”Rusia are nevoie de Ucraina. Dar Rusia nu are nevoie de ucraineni. De aceea ucid civili, bombardează infrastructura urbană. Bombe cu fosfor și cu dispersie sunt aruncate în cartierele rezidențiale. Și toate acestea se întâmplă.

Am văzut cu ochii mei civili în Bucea care au fost torturați, cu mâinile legate la spate, cu împușcături în ceafă. Acest genocid trebuie oprit”, a mai spus Klitschko, potrivit Obozrevatel.

Citeşte şi: Rusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala nucleară de la Zaporojie, dacă Kievul refuză să plătească curentul produs de centrala sub control rus

Fostul campion luptă alături de fratele său, Vitali, primarul Kievului, în război.

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat miercuri Rusia că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război.

„Rusia conduce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile. Prin blocarea porturilor ucrainene, prin distrugerea silozurilor, străzilor şi a căilor ferate, Rusia a lansat un război al grânelor, provocând o criză alimentară globală”, a afirmat Baerbock la o întâlnire a miniştrilor de externe desfăşurată la sediul ONU din New York.

„Face acest lucru într-un moment în care milioane de oameni sunt deja ameninţaţi de foame te, în special în Orientul Mijlociu şi Africa, din cauza efectelor devastatoare ale crizei climatice, din cauza pandemiei de COVID, din cauza conflictelor care fac ravagii în propriile regiuni”, a mai spus Baerbock.

Citeşte şi: Lovitură grea pentru Putin! Rusia a pierdut cel mai bun lunetist pe frontul din Ucraina