Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei, după ce rușii au pierdut Hersonul

Putin va organiza o întâlnire operaţională cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate, săptămâna viitoare, anunţă Kremlinul, anunţă TASS.

13 nov. 2022, 16:01
Vladimir Putin a convocat Consiliul de Securitate al Rusiei, după ce rușii au pierdut Hersonul

Preşedintele rus Vladimir Putin va organiza o întâlnire operaţională cu membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate, săptămâna viitoare, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia de presă rusă TASS. De asemenea, potrivit Moscow.Kremlin.Putin, emisiunea şefului de stat difuzată de televiziunea rusă Rossiya-1 TV, Putin va organiza şi o întâlnire cu Guvernul tot săptămâna viitoare.

Aeronavă civilă escortată de avioane de luptă ale Forţelor Aeriene Române în urma unei alerte cu blombă

”Da. Există astfel de planuri. Vorbim despre o întâlnire operaţională regulată”, a afirmat Dmitri Peskov, drept răspuns la o întrebare legată de acest subiect-

Potrivit Moscow.KremlinPutin, emisiunea şefului de stat difuzată de televiziunea rusă Rossiya-1 TV, preşedintele va organiza şi o întâlnire cu Guvernul, săptămâna viitoare.

În plus, liderul rus plănuieşte să ţină o şedinţă a comitetului de organizare ”Victoria”, un organism consultativ al preşedintelui, înfiinţat în anul 2000 în vederea elaborării unei politici de stat unitare referitor la veterani şi educaţia patriotică a ruşilor.

Lavrov: Occidentul ”militarizează” sud-estul Asiei în încercarea de a limita interesele Rusiei şi Chinei

Ministrul rus de Externe al Rusiei Serghei Lavrov a declarat că Occidentul ”militarizează” sud-estul Asiei în încercarea de a limita interesele Rusiei şi Chinei, relatează Reuters. ”Statele Unite şi aliaţii lor din NATO încearcă să conducă acest spaţiu (n.r. sud-estul Asiei”, a declarat Lavrov reporterilor.

El a mai spus că strategia privind regiunea indo-pacifică a preşedintelui american Joe Biden a fost o încercare de a ocoli ”structurile incluzive” pentru cooperarea regională şi ar implica ”militarizarea acestei regiuni, cu un accent evident pe limitarea Chinei şi pe limitarea intereselor Rusiei în regiunea Asia-Pacific”.

Alexander Dughin revine, după ce a cerut moartea lui preşedintelui rus: „Suntem loiali lui Putin şi vom sprijini până la final operaţiunea militară”

Serghei Lavrov, care a făcut aceste declaraţii în timpul unei conferinţe de presă la încheierea summitului ASEAN de la Phnom Penh, a criticat Statele Unite pentru acţiunile lor în regiune, pe care atât Rusia, cât şi Occidentul le percep ca pe un potenţial câmp de luptă geopolitică strategică în următoarele decenii, potrivit Reuters.

Biden a afirmat la summit că Washingtonul s-a angajat să construiască un ”Indo-Pacific liber şi deschis, stabil şi prosper, rezistent şi sigur”.