Vladimir Putin a făcut un gest neobişnuit. Preşedintele Rusiei a fost văzut când se ducea la o femeie

Președintele Vladimir Putin a zburat 1.200 de km pentru a vizita o femeie care locuiește în sărăcie și a ordona mutarea sa imediată, relatează Reuters.

28 iun. 2017, 12:06
Vladimir Putin a făcut un gest neobişnuit. Preşedintele Rusiei a fost văzut când se ducea la o femeie

Vizita, pregătită în detaliu, la locuința din Urali a femeii, cu media de stat alături pentru a relata despre eveniment, face parte dintr-o campanie pre-alegeri a Kremlinului de a proiecta imaginea unui lider grijuliu, în contextul în care sărăcia crește la nivel național și economia încetinește.

Este de așteptat ca Putin să candideze pentru un nou mandat la alegerile din martie anul viitor și, chiar dacă nu este sigur dacă va fi reales fără probleme, el și-a afișat dorința de a aborda tot mai numeroasele nedreptăți și revendicări sociale din Rusia, țară cu 146 de milioane de locuitori.

Femeia vizitată de Putin, Anastasia Votințeva, i s-a plâns liderului de la Kremlin într-o sesiune televizată de întrebări și răspunsuri în această lună că este nevoită să locuiască în condiții insalubre, într-o casă din lemn improvizată și șubredă.

Ea a spus că se teme că tavanul s-ar putea prăbuși într-o zi peste copiii săi. La acel moment, Putin a promis în direct că o va vizita personal și o va ajuta să își rezolve problema. El s-a ținut de promisiune marți, vizitând-o pe femeie și pe vecinii acesteia din clădirea șubredă cu două etaje din orașul Ijevsk, în Munții Urali. Vizita sa a fost pregătită astfel încât să coincidă cu aniversarea de 27 de ani a femeii.

„Nu am venit cu mâna goală aici”, i-a spus Putin femeii, conform afirmațiilor transmise de principalele televiziuni. „Am de asemenea și un cadou. Simplu, dar bun. Este vorba de o excursie la Soci”, a spus el, în aplauzele vecinilor femeii. Putin a înmânat un cupon de vacanță în stațiunea de la Marea Neagră pentru Anastasia Votințeva și copiii săi. „Dvs. sunteți cel mai bun cadou”, i-a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Citeşte şi Viaţa romanţată a fostului agent KGB Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a făcut dezvăluiri uimitoare

Anastasia Votințeva, care locuiește în apartamentul său mic cu cei trei copii ai săi și cu sora sa, a spus că ar fi urmat să primească o nouă locuință abia în 2029. „Să fie mutați până la sfârșitul anului”, i-a transmis Putin guvernatorului regional în funcție, Aleksandr Brecealov, conform unor afirmații reluate în programele de știri.

Într-un alt caz care a fost în atenția opiniei publice, o tânără din regiunea Murmansk din Arctica i s-a plâns lui Putin prin telefon în sesiunea de întrebări și răspunsuri că are o formă avansată de cancer după ce a fost diagnosticată greșit la un spital local.

Media controlate de stat au relatat apoi pe larg despre o operațiune specială a Ministerului pentru Situații de Urgență din Rusia, care a trimis o ambulanță aeriană pentru a o evacua pe femeie astfel încât să fie tratată la unul din cele mai bune centre oncologice din Moscova.