Vladimir Putin a început pregătirile pentru războiul atomic. Submarinele nucleare au fost trimise ASTĂZI pe mare, iar lansatoarele de rachete PATRULEAZĂ deja prin Siberia

Submarinele nucleare rusești au plecat pentru exerciții în Marea Barents, iar lansatoarele mobile de rachete au început să străbată întinderile de zăpadă din Siberia, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat forțelor nucleare ale națiunii sale să fie în alertă maximă din cauza tensiunilor cu Occidentul.

01 mart. 2022, 21:05
Vladimir Putin a început pregătirile pentru războiul atomic. Submarinele nucleare au fost trimise ASTĂZI pe mare, iar lansatoarele de rachete PATRULEAZĂ deja prin Siberia

Flota de Nord a Rusiei a transmis marţi într-un comunicat că mai multe dintre submarinele sale nucleare au fost implicate în exerciții menite să „antreneze manevrele în condiții de furtună”. Astfel, mai multe nave de război însărcinate să protejeze Peninsula Kola din nord-vestul Rusiei, unde se află mai multe baze navale, se vor alătura manevrelor.

De asemenea, în regiunea Irkuţk, din estul Siberiei, unitățile Forțelor Strategice de Rachete au dispersat lansatoare de rachete balistice intercontinentale Yars în păduri, pentru a exersa desfășurarea secretă a acestor tipuri de arme, a mai transmis Ministerul Apărării de la Moscova, într-un comunicat preluat de AP.

Armata nu a specificat dacă exercițiile au fost legate de ordinul lui Putin de duminică, de a pune forțele nucleare ale țării în alertă maximă, pe fondul războiului pe care Rusia îl duce în Ucraina.

Citeşte şi Rusia exersează distrugerea navelor inamice, în Marea Neagră. Putin a dat ordin să înceapă manevrele

Decretul lui Putin se aplicat tuturor componentelor „triadei” nucleare rusești, care, la fel ca în SUA, constă din submarine nucleare înarmate cu rachete balistice intercontinentale, ICBM-uri terestre cu focose nucleare și bombardiere strategice cu capacitate nucleară. Statele Unite și Rusia au, de departe, cele mai mari arsenale nucleare din lume.

SUA au spus că mutarea lui Putin a escaladat în mod inutil un conflict deja periculos, dar până acum nu au anunțat nicio modificare a nivelului de alertă pentru arme nucleare, poate pentru că, deocamdată, nu este foarte clar ce înseamnă ordinul președintelui rus, în termeni practici.

Citeşte şi Interviu din buncăr cu Volodimir Zelenski, la CNN: „Este foarte grav… Nu sunt într-un film”