Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul „război”, în timp ce discuta despre luptele din Ucraina

Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul "război", în timp ce discuta cu jurnaliştii despre luptele din Ucraina. Fostul ofiţer KGB, care îşi alege cuvintele cu grijă, s-a referit deseori la războiul din Ucraina ca la o ”operaţiune militară specială”.

23 dec. 2022, 11:23
Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul „război”, în timp ce discuta despre luptele din Ucraina
Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul "război"

Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul „război”. De asemenea, liderul rus a spus că, mai deverme sau mai târziu, conflictele se încheie cu negocieri. Moscova reacționat cu furie la vizita președintelui Volodimir Zelenski la Washington, acolo unde liderul ucrainean a discutat cu președintele Joe Biden și a susținut un discurs în fața Congresului Statelor Unite. Între timp, rușii pregătesc noi pedepse pentru „sabotorii” responsabili de atacurile pe teritoriu rus.

Citeşte şi: Apropiat al lui Putin, fost vicepremier al Rusiei, rănit în Doneţk: „A fost o lovitură ţintită”

Vladimir Putin a pronunţat pentru prima dată cuvântul „război”

Obiectivul nostru nu este să învârtim roata conflictului militar, ci, dimpotrivă, să punem capăt acestui război. Am făcut şi vom continua să facem eforturi pentru acest lucru”, a declarat Putin reporterilor, la Moscova, după ce a participat la o şedinţă a Consiliului de Stat privind politica pentru tineret, scrie ziare.com.

După ce a participat la şedinţă, Putin a răspuns întrebărilor jurnaliştilor pe diverse teme, inclusiv despre luptele din Ucraina, livrarea de către SUA a unui sistem defensiv de rachete Patriot către Ucraina şi economia Rusiei.

Zelenski a discutat cu Duda la întoarcerea din SUA

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit joi cu omologul său polonez Andrzej Duda pe un aeroport din sud-estul Poloniei, a doua zi după vizita sa în SUA.

Pe drumul de întoarcere, m-am întâlnit cu un prieten al Ucrainei, preşedintele polonez Andrzej Duda”, a scris Zelenski pe reţelele sociale, însoţind mesajul cu un video în care cei doi şefi de stat se îmbrăţişează. „Am trecut în revistă acest an, care a adus provocări istorice, dat fiind războiul. Am discutat de asemenea planuri strategice pentru viitor, relaţiile bilaterale şi interacţiunile la nivel internaţional în 2023”, precizează Zelenski pe Telegram.