Vladimir Putin a vorbit prin telefon cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat prin telefon, joi, cu omologul său sirian, Bashar al-Assad, anunţă Kremlinul.

14 nov. 2013, 14:53
Vladimir Putin a vorbit prin telefon cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad

„Convorbirea a avut loc la iniţiativa părţii ruse”, a precizat Preşedinţia Rusiei, subliniind că principalele teme au fost organizarea conferinţei internaţionale de pace Geneva II, neutralizarea arsenalului chimic sirian şi situaţia umanitară din Siria, scrie Mediafax.

Rusia este principalul susţinător internaţional al regimului Bashar al-Assad.

„Vladimir Putin a pus accent pe eforturile întreprinse de Rusia cu partenerii internaţionali pentru pregătirea conferinţei de pace Geneva II, salutând acordul dat de Bashar al-Assad pentru trimiterea unei delegaţii siriene la această reuniune”, a explicat Kremlinul.

„A fost exprimată speranţa că principalele grupuri ale opoziţiei vor avea o abordare constructivă şi vor participa la conferinţă”, adaugă Preşedinţia Rusiei.

„Bashar al-Assad a mulţumit Rusiei pentru ajutorul oferit poporului sirian„, precizează Kremlinul.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.