Vladimir Putin, ACUZE DURE la adresa Ucrainei: Au ales calea terorii

Președintele rus, Vladimir Putin, a acuzat miercuri Ucraina că a ales calea terorii în locul păcii și că joacă un joc periculos după ce serviciul rus de securitate FSB a anunțat că a dejucat o serie de raiduri armate ucrainene în Crimeea anexată, relatează Reuters.

10 aug. 2016, 16:23
Vladimir Putin, ACUZE DURE la adresa Ucrainei: Au ales calea terorii

Putin a declarat, la Moscova, că acțiunile Kievului au fost „prostești” și „criminale” și că nu există niciun rost pentru organizarea unei noi runde de discuții privind procesul de pace din estul Ucrainei ca urmare a acestor incursiuni.

Totodată președintele rus a afirmat că Moscova va lua măsuri de securitate importante pentru a garanta siguranța în Crimeea și a subliniat că SUA și Europa trebuie să ia măsuri concrete pentru a schimba comportamentul Ucrainei.

„Totul arată că cei care au luat și păstrează puterea la Kiev, în loc să caute compromisuri, în loc să caute modalități pentru o soluție pașnică, au ales calea terorii. Este un joc foarte periculos”, a spus Putin, în conferința de presă susținută după întâlnirea cu omologul său armean, Serj Sarkisian, relatează agenția EFE.

Kievul respinge acuzațiile FSB-ului în legătură cu o serie de presupuse raiduri armate ucrainene în Crimeea.