Vladimir Putin ameninţă, dacă Ucraina va fi admisă în NATO: „Cum ar fi dacă Rusia ar desfăşura rachete la graniţa de nord a Mexicului?”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că cel puţin 50% dintre ucraineni nu doresc ca ţara lor să adere la NATO şi să devină "carne de tun", criticând de asemenea Kievul pentru nerespectarea acordurilor de la Minsk privind regiunea Donbass.

09 iun. 2021, 23:39
Vladimir Putin ameninţă, dacă Ucraina va fi admisă în NATO: „Cum ar fi dacă Rusia ar desfăşura rachete la graniţa de nord a Mexicului?”

„Vorbim despre linii roșii. Statele Unite au fost de acord cu Polonia și România cu privire la desfășurarea sistemelor de apărare antirachetă în aceste țări. Dar aceste complexe pot fi echipate cu rachete de atac. Acest lucru echivalează cu desfășurarea rachetelor sovietice în Cuba în timpul crizei rachetelor cubaneze. Dacă Ucraina se va alătura NATO, timpul de zbor al rachetelor de la Harkov sau Nipru la Moscova va scădea la 7-10 minute. Dacă Rusia ar fi desfășurat rachete la granița de sud a Canadei sau la granița de nord a Mexicului, cum ar reacționa Statele Unite la acest lucru?, a afirmat Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei i-a numit pe oponenții aderării Ucrainei la NATO drept oameni deștepți, deoarece nu vor să fie în linia de foc și să devină carne de tun. „Cel puțin 50% dintre ucraineni nu vor ca țara să adere la NATO și aceștia sunt oameni deștepți. Vorbesc fără nici o ironie, nu pentru că alții sunt proști, ci pentru că cei care nu vor să înțeleagă că nu vor să fie în linia de foc, nu vor să fie un o negociere și carne de tun„, a mai afirmat liderul de la Kremlin.

Citeşte şi Avertismentul unui amiral american: Ne putem aştepta la conflicte între Rusia şi aliaţii NATO din cauza bogăţiilor din Marea Neagră

Putin a admis totuşi că nu există garanții că Ucraina nu va adera la NATO. „În ceea ce privește conversația lui Zelensky cu Biden, toată lumea înțelege după cum consideră potrivit. Un strigăt de la Washington că Biden a fost înțeles greșit la Kiev nu înseamnă nimic. Poate că acest lucru este pur și simplu pentru a nu strica fundalul discuțiilor de la Geneva”, a mai spus el. „Există restricții formale, dar nu există garanții că Ucraina nu va adera la NATO. Acum, partenerii americani spun că nu au promis nimic nici Ucrainei, nici conducerii ucrainene, inclusiv președintelui Zelensky. De unde știm asta? Ne putem imagina că se discută planul de aderare a Ucrainei la NATO, în orice caz, nimeni nu spune Nu”, a adăugat el

Vladimir Putin a reamintit cele două valuri de expansiune NATO spre est care au avut loc atunci când „relațiile dintre Rusia și Occidentul colectiv erau perfect acceptabile”, dar toate preocupările Moscovei au fost ignorate. „Au existat două valuri de expansiune NATO spre est. Și erau atunci când nu exista nici Crimeea, nici Donbass. Relațiile cu Statele Unite au fost normale și uniforme. Însă poziția Rusiei a fost ignorată”, a mai spus el, preluat de Agerpres.

Citeşte şi Rusia desfăşoară noi trupe la graniţa cu NATO: „Acţiunile colegilor noştri occidentali distrug sistemul de securitate mondial”


loading...
Partenerii noștri