Vladimir Putin atacă! Președintele rus acuză UE de provocarea crizei energetice, prin „agenda verde”

Vladimir Putin a găsit explicația pentru criza din energie. Oficialul de la Kremlin pune presiune pe Ursula von der Leyen. 

16 sept. 2022, 21:39
Vladimir Putin atacă! Președintele rus acuză UE de provocarea crizei energetice, prin „agenda verde”

Vladimir Putin continuă războiul cu Bruxellesul. Oficialul rus a cerut Uniunii Europene (UE) să ridice sancțiunile de la gazoductul Nord Stream 2 și a acuzat țările occidentale că sunt „bolnave”, iar criza energetică le-a lovit mult prea puternic.

„În cele din urmă, dacă totul este atât de greu, luați și ridicați sancțiunile de la Nord Stream 2 – 55 de miliarde de metri cubi pe an, trebuie doar să apăsați butonul – și totul a mers”, a declarat președintele rus, la Samarkand, în urma summitului SCO, relatează presa din Rusia.

Potrivit președintelui Rusiei, faptul că gazoductul nu funcționează este vina UE, care nu vrea să deschidă Nord Stream 2.

„Să se gândească singuri la cine este de vină pentru ce și să nu dea vina pe propriile greșeli pe noi”, a conchis Putin.

 

Acuzații grave ale lui Vladimir Putin

 

Liderul politic de la Moscova susține că adevărata cauză a crizei reprezintă politicile „verzi” ale UE.

„Criza energetică din Europa nu a început odată cu începerea operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, în Donbas, nu cu aceasta, ci mult mai devreme, timp de un an, dacă nu chiar mai devreme. A început, oricât de ciudat ar părea, cu o agendă ‘verde'”, a transmis președintele rus.

Mai exact, Vladimir Putin a mai menționat că abordarea neglijentă a UE față de agenda verde și decizia Europei de a investi în formula contractelor pentru gazele din Federația Rusă au provocat criza energetică.

De asemenea, „țarul de la Kremlin” a criticat UE pentru faptul că aruncă vina pe Federația Rusă pentru „orice, prin dorința autorităților din UE de a asigura protecția împotriva locuitorilor indignați”.