Vladimir Putin cheamă turiștii europeni și americani să viziteze Rusia. Președintele de la Moscova a cerut ridicarea vizelor

Vladimir Putin susține că și-a îndeplinit obiectivele militare din Ucraina și a ordonat instituțiilor publice din Rusia ridicarea vizelor pentru acces în Federație, inclusiv pentru turiștii din statele „neprietenoase".

03 nov. 2022, 10:21
Vladimir Putin cheamă turiștii europeni și americani să viziteze Rusia. Președintele de la Moscova a cerut ridicarea vizelor

Decretul prezidențial a fost semnat pe 30 octombrie. Astfel, guvernul de la Moscova poate facilita turismul fără vize și călătoriile de afaceri, educaționale, de sport și culturale, indiferent de țările din care provin, deci chiar dacă statele respective nu oferă vize cetățenilor ruși.

Rusia se va deschide total, a promis Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a stabilit un termen limită în iunie 2023 pentru ca executivul să implementeze decizia, împreună cu FSB. De asemenea, Putin a cerut creșterea numărului de zboruri, extinderea vizelor turistice și înnoirea programului e-visa pentru cetățenii din lista „țărilor prietenoase”.

 

Vladimir Putin a cerut ridicarea restricțiilor pentru cetățenii din statele „neprietenoase”

 

Interdicțiile reciproce pe călătoriile aeriene între Rusia și UE au determinat o scădere puternică a călătorilor. Practic, a fost trasă o nouă „Cortină de Fier”. Mai mult, vecinii Rusiei, precum Finlanda, Polonia, Estonia, Letonia și Lituania au interzis aproape complet intrarea cetățenilor ruși pe teritoriile lor.

Bineînțeles, pe fondul relației conflictuale, Ucraina a impus din nou vize cetățenilor ruși după ce guvernul de la Kiev a rupt relațiile diplomatice.

Pe lista „țărilor neprietenoase” cu Rusia se numără SUA, Marea Britanie, diverși aliați NATO din Occident, statele din UE, respectiv România. În decretul lui Vladimir Putin, cu privire la deschiderea granițelor, nu au fost precizate excepții.

 

8 din 10 ruși l-ar susține pe Vladimir Putin

 

Vladimir Putin, în vârstă de 70 de ani, este preşedinte din 2012, după ce anterior a mai fost preşedinte între anii 2000 şi 2008. Când nu a îndeplinit funcția de președinte, a fost premier. În 2024, Putin ar putea candida pentru un nou mandat la Kremlin.

Potrivit unui sondaj de opinie din septembrie, Vladimir Putin încă beneficiază de susținerea a 77% din populație, vizavi de acțiunile militare, potrivit Digi24, care face referire la un sondaj Levada.