Vladimir Putin, decizia la care nu se aştepta nimeni

Salariul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, precum şi cel al premierului rus, Dmitri Medvedev, au fost majorate de 2,65 ori, se arată într-un decret semnat de Vladimir Putin şi publicat luni de Administraţia de la Kremlin, transmite AFP.

14 apr. 2014, 11:54
Vladimir Putin, decizia la care nu se aştepta nimeni

Potrivit fişelor fiscale pe 2013 publicate vineri de Guvernul rus şi Administraţia de la Kremlin, Vladimir Putin a avut anul trecut venituri mai mici decât cele ale premierului Medvedev sau cele ale consilierilor săi şi ale majorităţii miniştrilor ruşi. În timp ce Dmitri Medvedev a fost plătit anul trecut cu 4,3 milioane de ruble (85.000 de euro), Vladimir Putin a câştigat anul trecut 3,7 milioane ruble (74.000 de euro). Comparativ, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov a primit anul trecut 9,2 milioane ruble (185.000 de euro).

Într-un interviu acordat luni postului de radio Echo Moskvy, Dmitri Peskov a explicat că majorarea salariului preşedintelui Rusiei este o ‘recuperare’, în condiţiile în care nici Vladimir Putin şi nici Dmitri Medvedev nu au beneficiat de majorarea salarială acordată anterior funcţionarilor publici şi personalului Guvernului şi Administraţiei de la Kremlin.

Vladimir Putin câştigă mai puţin decât consilierii săi şi majoritatea membrilor guvernului rus