Vladimir Putin, declaraţiile care cutremură Europa: Mesaj către propria armată VIDEO

Rusia încearcă să încercuiască forţele ucrainene în estul ţării, afirmă un consilier din Ucraina, citat de Sky News.

28 mart. 2022, 09:03
Vladimir Putin, declaraţiile care cutremură Europa: Mesaj către propria armată VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat duminică Garda Naţională rusă, cu ocazia marcării a şase ani de înfiinţarea acesteia, relatează The Associated Press.

Vladimir Putin a lăudat în special unităţiale Gărzii care iau parte la invazia şi războiul sângeros din Ucraina. ”Camarazi, condiţiile de luptă implică, într-adevăr un risc crescut”, a recunoscut el.

”Sunt foarte conştient de felul în care acţionaţi în această situaţie, cu mult curaj şi profesionalism, cu pricepere şi fără teamă”, a declarat el.

Zelenski preia modelul Putin, a promulgat legea care prevede ani grei de închisoare pentru cine divulgă informaţii despre armată
”Îndepliniţi cele mai complicate sarcini care vă sunt încredinţate cu competenţă şi precizie şi daţi dovadă de eroism personal”, declară el în această înregistrare video publicată duminică.

Garda Naţională rusă – din care fac parte 300.000 de oameni – a fost înfiinţată de către Vladimir Putin în 2016 ca o forţă militară internă care să lupte împotriva terorismului şi crimei organizate, să păzească instalaţii de stat, să asigure controlul armelor şi drept o forţă antirevoltă.

Ea se află în subordnea directă a lui Putin. ”Întreaga noastră ţară vastă este mândră de fiecare dintre voi”, dă asigurări Putin.

”Vreau să vă mulţumesc pentru puterea de care daţi dovadă şi servirea impecabilă a Rusiei, loialitatea faţă de patrie, faţă de jurământ şi îndatoriri”, declară liderul de la Kremlin.

Oficial din Ucraina: Rusia vrea să încercuiască forţele ucrainene în estul ţării
Rusia încearcă să încercuiască forţele ucrainene în estul ţării, afirmă un consilier din Ucraina, citat de Sky News.

Consilierul prezidenţial ucrainean Oleksiy Arestovych susţine că ruşii şi-au modificat strategia. Armata rusă încearcă în prezent să încercuiască forţele ucrainene din estul Ucrainei şi nu se mai concentrează pe celelalte regiuni.

Garry Kasparov critică Occidentul pentru reacţia la invazia rusă din Ucraina: „Acest nou război a venit după ani de colaborare şi negociere occidentală cu Putin”
În schimb, Ucraina organizează mici acţiuni de contraofensivă şi luptă pentru eliberarea localităţilor ocupate de ruşi.

Daunele suferite de infractructura Ucrainei, estimate la peste 63 de miliarde de dolari

Infrastructura din Ucraina a suferit daune în valoare de peste 63 de miliarde de dolari de când Rusia a invadat ţara, estimează Kiev School of Economics, potrivit bbc.com.

Conform estimării – care ia în calcul impactul economic al invaziei până la 24 martie – cel puţin 4.431 de clădiri rezidenţiale au suferit daune, au fost distruse sau au fost confiscate. Acelaşi lucru este valabil şi pentru 92 de fabrici şi depozite şi 378 de şcoli.

În plus, au fost distruse, au suferit daune sau au fost capturate 12 aeroporturi şi şapte centrale electrice.