Vladimir Putin, discurs arogant despre „armele ruseşti, care nu au egal în lume”. El a anunţat că a fost pusă în serviciu de luptă cea mai puternică armă

Preşedintele rus Vladimir Putin a insistat miercuri, într-un discurs, asupra caracterului non-negociabil al intereselor şi securităţii Rusiei, căreia-i laudă capacităţile militare.

23 feb. 2022, 10:56
Vladimir Putin, discurs arogant despre „armele ruseşti, care nu au egal în lume”. El a anunţat că a fost pusă în serviciu de luptă cea mai puternică armă

Vladimir Putin a subliniat, cu ocazia Zilei Apărătorilor Patriei, pregătirea ridicată de luptă a forțelor armate ale Rusiei și a subliniat intenția de a continua dezvoltarea sistemelor de arme, pentru a face față provocărilor existente. Totodată, în felicitările sale, președintele rus a anunțat că o armă „care nu are egal în lume” a fost pusă în serviciu de luptă.

Vom continua să dezvoltăm sisteme de arme promițătoare, inclusiv hipersonice și bazate pe noi principii fizice, vom extinde utilizarea tehnologiilor digitale avansate și utilizarea inteligenței artificiale„, a spus Vladimir Putin. El a numit astfel de complexe „arme ale viitorului”, care pot crește potențialul forțelor armate.

Citeşte şi Ucraina a pregătit un plan de război cu Rusia. Ministrul de Externe de la Kiev avertizează Moscova cu o ripostă militară

Potrivit acestuia, exercițiile militare regulate dovedesc nivelul ridicat de pregătire și coerență al trupelor ruse. Președintele a promis că va îmbunătăți în continuare armata și marina, pentru a le dota „cu cea mai nouă tehnologie”. „Vedem cât de dificilă este situația internațională, ce pericole prezintă provocările existente”, a spus Putin. Printre astfel de pericole, el a numit „slăbirea sistemului de control al armelor” și activitatea militară a NATO.

Rusia a dezvoltat în ultimii ani rachete hipersonice, pe care Putin le prezintă drept ”invincibile”, deoarece sunt capabile să ocolească orice scut existent.

Citeşte şi Un deputat din Parlamentul de la Kiev vorbeşte de împărţirea Ucrainei între România, Polonia şi Ungaria. „Regiunile aşteaptă cu nerăbdare anexarea”