Vladimir Putin: Grecia nu a cerut ajutor financiar Rusiei

Grecia nu a cerut ajutor financiar din partea Rusiei, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Moscova cu premierul grec Alexis Tsipras.

08 apr. 2015, 14:48
Vladimir Putin: Grecia nu a cerut ajutor financiar Rusiei

Putin a mai anunțat că Grecia și Rusia au adoptat un plan comun de acțiune pentru 2015 și 2016, potrivit The Guardian. „Am convenit să acordăm mai multă atenție cooperării în privința investițiilor. Până acum, cifrele au fost destul de modeste la acest capitol”, a spus liderul de la Kremlin. Putin a afirmat de asemenea că Grecia poate deveni un centru de distribuție a energiei.

Vizita lui Tsipras la Moscova are loc cu o zi înainte de data programată pentru plata de către Grecia a sumei de 450 de milioane de euro către FMI, în cadrul programului de asistență convenit.

Citeşte şi Grecia nu renunţă: Cere Germaniei daune de război de 279 miliarde de euro

Alexis Tsipras va rămâne până joi la Moscova, urmând să aibă întrevederi și cu prim-ministrul rus Dmitri Medvedev și cu președintele Dumei de Stat, Serghei Narâșkin.

Pe de altă parte, ministrul rus al dezvoltării economice, Alexei Uliukaiev, a anunțat anterior miercuri că Rusia a elaborat mai multe propuneri care ar putea duce la ridicarea embargoului impus produselor alimentare provenite din Grecia.

Citeşte şi Grecii enervează Uniunea Europeană: Sunt agresivi, fac gafe, n-au experienţă şi nici diplomaţie

Embargoul, introdus anul trecut ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei pentru rolul său în criza din Ucraina, a restricționat accesul producătorilor europeni de alimente pe piața din Rusia.

„Vom discuta în detaliu această chestiune mâine (joi) la reuniunea premierului Dmitri Medvedev cu omologul său grec Alexis Tsipras la care voi participa și eu. Am pregătit mai multe propuneri referitoare la embargou și le vom discuta”, a spus Uliukaiev, potrivit AFP.


loading...
Partenerii noștri