Vladimir Putin, invitat la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito al Japoniei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, alături de şefi de stat şi de guvern din mai multe ţări, a fost invitat la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito al Japoniei, eveniment programat pentru luna octombrie, a anunţat vineri ambasada niponă la Moscova, informează agenţia de ştiri Tass.

11 mai 2019, 07:21
Vladimir Putin, invitat la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito al Japoniei

„Japonia a trimis o invitaţie pentru ceremonia de întronare către preşedinte, în calitatea sa de lider al Federaţiei Ruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei nipone.

Potrivit oficialului japonez, invitaţiile sunt trimise şefilor de stat şi de guvern, dar fiecare ţară decide cine va participa la ceremonie.

Împăratul Akihito al Japoniei a abdicat la finalul lunii aprilie, după 30 de ani şi cinci luni pe tronul Crizantemei, iar locul său a fost luat de fiul său cel mare, prinţul moştenitor Naruhito.

Pe date de 22 octombrie, Naruhito îşi va proclama oficial ascensiunea la tronul Crizantemei, într-un eveniment la care vor participa 2.500 de persoane, urmată de o procesiune cu maşinile prin centrul oraşului Tokyo.

În vârstă de 59 de ani, Naruhito este al 126-lea împărat al Japoniei şi primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a căsătorit în 1993 cu Masako Owada, o femeie fără titlu nobiliar, iar, opt ani mai târziu, s-a născut unicul lor copil, prinţesa Aiko.