Vladimir Putin, luat în râs de către Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „Nimic notabil. A avut un discurs defensiv și justificativ”

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României, s-a declarat neimpresionat de parada organizată de către Vladimir Putin în Rusia, cu prilejul zilei de 9 Mai. 
Filip Stan
09 mai 2022, 22:12
Vladimir Putin, luat în râs de către Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „Nimic notabil. A avut un discurs defensiv și justificativ

În opinia diplomatului român, Vladimir Putin s-a făcut mai degrabă de râs. Aurescu susține că liderul de la Kremlin nu a avut motive să dubleze victoria din cel de-Al Doilea Războiu Mondial cu un triumf în Ucraina, așa cum ar fi sperat.

„Parada de la Moscova era un eveniment pe care Federaţia Rusă îl organiza în fiecare an, dar, în ciuda acelor analize care spuneau că 9 mai va fi momentul la care va fi sărbătorită o victorie pe frontul din Ucraina – dacă a existat o astfel de planificare din partea conducerii Federaţiei Ruse – este clar că realitatea din teren a dus la o altă realitate astăzi, pe 9 mai şi nu a putut fi, evident, sărbătorit nimic notabil”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu, pentru Digi24, citat de agenția News.

Oficialul MAE a urmărit cu atenție evenimentul de la Moscova și a observat că Vladimir Putin a avut un discurs lipsit de forță, adică „defensiv și justificativ”.

„De altfel, am urmărit cu atenţie evenimentul şi nu am constatat nimic deosebit, nimic spectaculos, în afară de absenţele notabile pe care toată lumea le-a observat şi, de asemenea, un discurs al preşedintelui Putin mai degrabă defensiv şi justificativ pentru acţiunea Federaţiei Ruse în Ucraina.

Dar un discurs care arată, în anumite puncte ale sale o serie de elemente care indică o realitate răsturnată, adică un alt tip de realitate decât cea pe care toată lumea o cunoaşte”, a mai transmis Aurescu.

 

Mesajul lui Vladimir Putin, de 9 mai

 

Luni, 9 mai, în Piața Roșie, Vladimir Putin a susținut un discurs mobilizator. El a subliniat necesitatea apărării „patriei-mame” și a lansat atacuri la adresa statelor membre NATO, în special SUA.

„Astăzi, soldaţii din Donbas împreună cu soldaţi ruşi luptă pe front (…) Mă adresez soldaţilor din Donbas: Luptaţi pentru ţara mamă! (…) pentru memoria celor care au murit în Al Doilea Război Mondial, a martirilor din Odesa, care au fost arşi de vii.

Spre deosebire de Occident, poporul rus nu va renunţa niciodată la dragostea pentru ţară, credinţă şi valorile tradiţionale”, a mai transmis Putin, care a adăugat că abandonarea acestor valori a deschis calea „încercărilor de a incita la rusofobie, de a glorifica trădătorii”.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde. Niciodată să nu-l cureți cu acest lucru
Capital.ro
UNGURII, la ani lumină de România. Deja nu se mai poate face NIMIC, totul s-a decis
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Taxa care scade cu 50%! Anunțul făcut de Guvern
Adevarul
Ce bani avea Florian Coldea când conducea SRI. Profitul incredibil făcut din consultanţă, după ce s-a pensionat
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Pro TV pregătește marea lovitură. Filmările au început
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de la o unitate NATO! Anchetatorii au făcut descoperiri surprinzătoare
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins mult prea devreme. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
stirilekanald.ro
Descoperirea secolului! Breaking news!
substantial.ro
Parintele Calistrat Chifan recomanda rugaciune si calm în situatii dificile: ‘Totul e in mana lui Dumnezeu!’
MediaFlux
MOSCOVA AMENINȚĂ ROMÂNIA! Atac dur chiar de la KREMLIN la adresa BUCUREȘTIULUI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'