Vladimir Putin, mesaj pentru preşedintele Republicii Moldova

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a trimis un mesaj de sarbători omologului său moldovean, Nicolae Timofti, exprimând speranţa cooperării bilaterale pentru "consolidarea stabilităţii regionale".

31 dec. 2014, 15:04
Vladimir Putin, mesaj pentru preşedintele Republicii Moldova

Vladimir Putin i-a urat „Crăciun fericit” liderului de la Chişinău.Biserica Ortodoxă din Republica Moldova celebrează Crăciunul pe 7 ianuarie, în conformitate cu calendarul iulian.

„Exprim speranţa că Rusia şi Republica Moldova vor coopera în sensul consolidării stabilităţii şi securităţii pe plan regional”, a scris Vladimir Putin.

Totodată, Putin a transmis un mesaj televizat de Anul Nou, în care a arătat că „întoarcerea acasă” a peninsulei ucrainene Crimeea sub controlul Moscovei „va reprezenta o epocă foarte importantă în istoria Rusiei”.

Dragostea de patrie este unul dintre cele mai puternice și mai înălțătoare sentimente. S-a manifestat plenar în sprijinul frățesc către populațiile Crimeii și ale Sevastopolului, atunci când acestea au decis să se întoarcă acasă”, a spus Putin. „Acest eveniment va rămâne pentru totdeauna o epocă foarte importantă în istoria națională”, a adăugat șeful statului rus.

Mesajul de Anul Nou al lui Vladimir Putin a fost transmis în Extremul Orient rus cu multe ore înainte de difuzarea sa la Moscova, unde este transmis în mod tradițional cu puțin înainte de miezul nopții.