Vladimir Putin şi-a dorit încă de mic să fie spion. Dezvăluiri în premieră făcute de preşedintele Rusiei, în faţa unor copii

Vladimir Putin a dezvăluit cadrul unei conferințe organizate la Centrul Național de Copii de la Okean în Vladivostok, cu ocazia Zilei Cunoașterii, că și-a dorit încă din copilărie să devină spion.

02 sept. 2021, 16:31
Vladimir Putin şi-a dorit încă de mic să fie spion. Dezvăluiri în premieră făcute de preşedintele Rusiei, în faţa unor copii

„În ceea ce privește visele mele și împlinirea lor, mă pot considera un om fericit, deoarece în diferite perioade ale vieții o persoană își îndeplinește treptat visele în funcție nivelul său de dezvoltare și viziunea sa despre lumea exterioară. Așadar, apar obiective imediate, mai îndepărtate și strategice. Oricum, ca majoritatea copiilor, am vrut să fiu marinar, pilot și spion. Am vrut să fac aceste lucruri și mi-am îndeplinit planul. Așa s-a dovedit a fi viața. Uneori, mă întreb chiar – cum s-a întâmplat asta. Aceasta este o problemă complicată. Nu poți doar să intri și să spui direct: „Vreau să fiu o spion!” și să devii membru al serviciului de informații. Acest lucru nu este obișnuit, dar așa s-a întâmplat în cazul meu”, a declarat Vladimir Putin, în fața tinerilor de la Centrul de Copii din Okean.

Citeşte şi Vladimir Putin atacă SUA în prima declaraţie pe tema Afganistanului: „Este o lecţie că propriile valori nu trebuie impuse altor ţări”

Născut la Leningrad în anul 1952, Vladimir Putin a intrat în rândurile KGB-ului în anii ’70, după ce a absolvit Dreptul. A fost în misiune în fosta RDG până la destrămarea URSS la începutul anilor ’90, când a revenit în ţara sa şi a fost numit consilier al primarului din Sankt Petersburg. Apoi a condus FSB, succesorul KGB, înaintea unei ascensiuni fulger în politică, devenind în 1999 prim-ministru şi preşedinte un an mai târziu.

″Conştiincios şi disciplinat″⁣, astfel îl caracteriza KGB-ul pe Vladimir Putin, actualul preşedinte rus provenit din serviciile secrete sovietice, conform unei fişe de cadre declasificate şi prezentate la o expoziţie la Sankt Petersburg. ″Tovarăşul Putin îşi perfecţionează constant cunoştinţele ideologice şi politice. Participă activ la programele de formare ale partidului″⁣ comunist, se arată în documentul publicat în octombrie 2019 de presa rusă. Conform documentului, tânărul Putin, ″care face parte din tineretul comunist din anul 1975″⁣, a primit ″felicitări din partea şefilor KGB pentru buna organizare a muncii sale şi rezultatele obţinute″⁣.

Citeşte şi Vladimir Putin, discurs ameninţător la o paradă navală: „Flota rusă detectează orice ţintă inamică şi îi poate da o lovitură letală”