Vladimir Putin ţine discursul anual în faţa Parlamentului. Le promite ruşilor o viaţă mai bună din acest an

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine miercuri discursul anual adresat Parlamentului, în contextul în care economia se confruntă cu probleme şi persistă tensiunile cu Occidentul.

20 feb. 2019, 08:23
Vladimir Putin ţine discursul anual în faţa Parlamentului. Le promite ruşilor o viaţă mai bună din acest an

UPDATE. Preşedintele rus Vladimir Putin le-a promis miercuri ruşilor, în timpul discursului său anual susţinut în faţa Adunării Federale (Parlamentul), o ameliorare a situaţiei lor ”începând cu acest an”. „Nu trebuie să aşteptăm, ci să îmbunătăţim situaţia începând de acum (…). Din acest an (ruşii) trebuie să simtă o ameliorare„, a declarat Putin în faţa celor două camere reunite ale Parlamentului, anunţând măsuri de susţinere pentru familii, în scopul creşterii natalităţii şi a pensiilor, al îmbunătăţirii calităţii şi accesibilităţii serviciilor medicale şi altor ajutoare sociale.

Potrivit TASS, discursul din acest an lui Vladimir Putin se axează pe probleme de dezvoltare internă a Rusiei.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Se aşteaptă ca Vladimir Putin să ofere garanţii populaţiei, care timp de câţiva ani a îndurat greutăţi economice provocate de preţurile relativ scăzute la mărfurile ruseşti şi de sancţiunile reciproce cu puterile occidentale, inclusiv Uniunea Europeană (UE).

Discursul, care va fi adresat ambelor camere ale Adunării Federale (parlamentul), este programat să înceapă la amiază conform orei Moscovei (ora 11.00, ora României). Mai mult de 700 de jurnalişti au fost acreditaţi la eveniment, potrivit mass-media de stat din Federaţia Rusă.

În timpul discursului său de anul trecut, Putin a anunţat că industria militară rusă a dezvoltat armament nou, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală despre care a spus că nu poate fi detectată de sistemele defensive străine.

Vladimir Putin, care în momentul intervenţiei sale din 2018 candida pentru un al patrulea mandat prezidenţial, a folosit o mare parte din cele două ore de discurs pentru a-şi susţine platforma din campania electorală privind asigurarea stabilităţii şi bunăstării naţiunii ruse. Putin a câştigat alegerile prezidenţiale de anul trecut cu 76% din voturi.