Vladimir Zelenski a invitat-o pe Maia Sandu la Kiev

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a invitat-o pe prim-ministrul R.Moldova, Maia Sandu, la Kiev. Vizita va avea loc pe 11 iulie curent, anunță premierul Maia Sandu, care urmează să plece și la Berlin, pe 16 iulie, la invitația cancelarului german, Angela Merkel.

08 iul. 2019, 05:40
Vladimir Zelenski a invitat-o pe Maia Sandu la Kiev

„Îi mulțumesc domnului președinte Volodimir Zelenski pentru invitație și disponibilitatea de a avea această întrevedere atât de repede. Ucraina și R. Moldova au experiențe politice similare în regiune, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției și construirea unor state democratice și funcționale axate pe nevoile și aspirațiile cetățenilor, și au același obiectiv de integrare europeană. Tocmai de aceea, colaborarea strânsă între țările noastre va avea efecte benefice atât asupra securității în regiune, cât și asupra vieții cetățenilor din ambele țări.

Citeşte şi Guvernul Republicii Moldova a comemorat victimele deportărilor staliniste din 1949

Vin cu deosebite mulțumiri către cancelarul german Angela Merkel pentru invitația de a întreprinde o vizită la Berlin în primele săptămâni de mandat, dar, mai ales, pentru sprijinul constant acordat de Germania cetățenilor Republicii Moldova.

Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației în țara noastră și în susținerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova”, a scris premierul Maia


loading...