VOCEA ROMÂNIEI. Cele mai mari secrete ale câştigătoarei Cristina Bălan

Marea câştigătoare a concursului "Vocea României" (PRO TV), Cristina Bălan (34 de ani), încă îşi savurează victoria, alături de cei dragi. Deşi a făcut parte din trupa Impact, deşi apariţa la PRO TV nu a fost primul său contact cu show biz-ul, solista a reuşit, până acum, să păstreze destul de mult mister asupra vieţii personale.

21 dec. 2015, 14:36
VOCEA ROMÂNIEI. Cele mai mari secrete ale câştigătoarei Cristina Bălan

Cristina Bălan a devenit mai bogată cu 100.000 de euro după finala de vineri seara a concursului „Vocea României”, de la PRO TV, scrie click.ro. Cântăreaţa spune că a fost şocată de această veste, care a făcut-o să plângă o seară întreagă. De emoţie, de bucurie. La nici 24 de ore după ce a câştigat marele premiu, Cristina Bălan a stabilit deja ce va face cu banii primiţi de la PRO TV: „N-am avut niciodată atâţia bani. Dar ştim cum îi vom folosi. Nu pot să spun decât că implică o acţiune socială. Este ceva foarte important pentru noi şi o să comunicăm la momentul potrivit”, ne-a declarat cântăreaţa. Deşi nu este recent intrată în lumea muzicii, Cristina Bălan, fostă componentă a trupei Impact, a reuşit să ţină departe de ochii lumii viaţa personală. Mai jos aveţi câteva lucruri mai puţin ştiute despre Cristina şi soţul ei, Gabi, la adresa cărora prietenii au numai cuvinte de laudă.

1. Înainte de a forma un cuplu, Cristina şi Gabi erau buni prieteni. Se ştiau din 2001, dar s-au apropiat mai mult începând cu 2006. „Glumeam şi-i spuneam că, dacă până la 35 de ani nu o ia nimeni, mă însor eu cu ea. Asta, deşi pe atunci eram într-o altă relaţie şi, fiind prieten cu Cristina, automat şi partenera mea de atunci era în gaşcă. Dar mie şi Cristinei nici prin cap nu ne trecea că o să ajungem să fim împreună”, povesteşte Gabi.

2. Când vorbeşte despre soţul ei, faţa Cristinei se luminează. „El îmi dă aripi, m-a susţinut mereu. De când suntem împreună parcă am renăscut”. Gabi Bălan este pe aceeaşi lungime de undă şi spune că au în permanenţă subiecte de discuţie şi, dacă-i laşi singuri zile în şir, ar avea ce vorbi şi nu s-ar putea plictisi vreodată.

3. Cristina şi Gabriel au doi băieţi gemeni, în vârstă de doi ani şi jumătate. În august 2013, Cristina i-a adus pe lume pe Toma David (1.300 grame), şi Matei Nikolas (1.550 de grame). Ei au fost concepuţi în zile diferite. Mai concret, la o distanţă de cinci zile. „Ce să facem, ne-am iubit mult”, explică Gabi. Cei doi îşi doresc mult şi o fetiţă.

4. Cristina încă îşi alăptează copiii şi militează pentru necesitatea alăptării la sân cât mai mult timp posibil.

5. În perioada live-urilor și mai ales în ultima săptămână de concurs, câștigătoarea de la „Vocea României” a fost în permanență răgușită pentru că își suprasolicita corzile vocale în cadrul orelor nesfârșite de repetiții. Artista a povestit pentru Click! că în fiecare dimineață se „repara” prin fonoterapie (niște vocalize specifice). În plus, a făcut zilnic aerosoli și a luat niște pastiluțe homeopate.

6. Este pasionată de pictură și îi place să transforme obicte vechi, să le dea o „personalitate” nouă. „Pictez obiecte, tablouri… Nu sunt pictor, a nu se înțelege că o să fac expoziții. Deși… de ce nu?!”.

O mare mincinoasă

„Sunt o mare mincinoasă. Da, sunt, când aș vrea să spun ce gândesc și totuși n-o fac de teamă că aș putea fi înțeleasă greșit sau că ar deranja pe cineva. (Oricum am deranjat deja. Sunt o mare mincinoasă când tac. Și nu tac pentru că nu am nimic de spus. Tac pentru că așa îmi sunt educația și caracterul. Ultimele săptămâni au scos la iveală, din nou, faptul că toată lumea are o opinie și că majoritatea se simte datoare s-o exprime, în orice fel consideră. Virulent, vehement, vocal, virtual, în toate modurile. Fără noimă sau argumente, multe sunt doar păreri subiective și atât.Sigur că mă pot ascunde sub stereotipuri ca „haters gonna hate” sau „câinii latră…” și să-mi văd de drum. Dar înainte de a pune jos piciorul, chiar vreau să lămuresc câteva aspecte și să spun unele lucruri. Pentru cui îi pasă (aparent sunt mulți)”, spune cantareata.

Citeşte şi VOCEA ROMÂNIEI 2015. Cristina Bălan le răspunde contestatarilor: „Cei care afirmă că am avut pile, ar trebui să…”

„Am luptat”

Cristina Balan afirma ca a muncit la fel ca oricare alt concurent. „Ba nu, mai mult! De ce? Pentru că știam că sunt sub o mare lupă, pentru că simțeam că reprezint și visurile multor oameni care au înțeles ce fel de luptă port, fără ca eu să le spun în cuvinte. Am luptat pentru a trece de bariera unei cariere trecute, pentru dreptul de a mă face auzită cu totul altfel decât am putut-o face vreodată, din varii motive. Și știți ce? Am făcut-o! În ciuda celor care m-ar fi oprit, dacă ar fi putut. Și de ce? Doar pentru că nu au înțeles că oricine are nevoia și dreptul de a se reinventa, de a-și schimba situația. Nu sunt o victimă. Și nu sunt nici erou. Sunt doar un om care, prin propriile puteri, o ia de la început și se expune unui public care are posibilitatea de a-l judeca după bunul plac. Eu am spus totul prin piesele pe care le-am cântat cu multă dragoste și emoție. Pentru cine e deschis să priceapă. Toată experiența asta m-a întărit și mi-a dăruit lucrul de care aveam cel mai mult nevoie: încredere. Încredere că mai sunt multe suflete frumoase, că prejudecățile pot fi doborâte, că muzica înseamnă emoție și dăruire totală, că imposibilul este doar pentru cei care nu încearcă. Încredere în mine? Lucrez la asta.

Vorbeste despre cariera ei

Am pornit în această emisiune cu multă nesiguranță și frică. O frică viscerală, copleșitoare, paralizantă. Nu știu dacă mulți au putut vedea asta în ochii mei, dar o spun eu aici pe șleau.

Pentru că mie îmi pasă! Simt, mă doare și mă consum pentru răutăți gratuite, pentru lovituri sub centură, pentru meschinării ieftine. Da, știu, nu trebuie. Dar asta sunt eu și v-o spun și vouă.
În fiecare zi trebuie să-mi repet că e dreptul meu să fac totul pentru a-mi trăi viața după cum simt s-o fac.

Citeşte şi Cristina Bălan, făcută praf pe internet. „Nu merita să câştige”

Crede cineva că mult-trâmbițata mea carieră m-a favorizat în vreun fel, în acest concurs? De unde stau eu, îmi pare că dimpotrivă, mi-a pus bețe în roate, pe tot parcursul pe care l-am avut. Și din exterior, dar și din interior(ul meu). Ar consola pe cineva toate momentele de depresie pe care le-am avut, întrebându-mă dacă și cât am greșit față de colegii mei de show? Vreau să văd câți artiști consacrați (cândva) ar avea curajul de a se expune în acest fel. Da, da, da, chiar vreau! Să riște la preselecții, la audițiile pe nevăzute (dacă nu se întoarce niciun scaun?), la duel, în live-uri. Sa muncească cot la cot cu toți concurenții și să-i fie judecate toate prestațiile de către patru jurați (pe lângă publicul din sală și cel de acasă).