Vocile pandemiei: ce s-a întâmplat cu cei mai vocali influenceri pro şi contra restricţiilor şi vaccinării anti-Covid. Unii au fost daţi uitării, dar şeful vaccinării a luat JACKPOT-ul

Pandemia de Covid a creat în toată lumea dezbateri aprinse, care la un moment dat au degenerat într-un adevărat "război ideologic" între cele două tabere formate, cea a "vacciniştilor" şi cea a "antivaxxerilor".

05 sept. 2023, 13:15
Vocile pandemiei: ce s-a întâmplat cu cei mai vocali influenceri pro şi contra restricţiilor şi vaccinării anti-Covid. Unii au fost daţi uitării, dar şeful vaccinării a luat JACKPOT-ul

Curentul internaţional nu a ocolit nici România, unde scandalurile privind blocarea accesului bolnavilor în spitale care au fost transformate exclusiv în spitale Covid, restricţiile de circulaţie, scurtarea programului magazinelor şi alte măsuri luate în starea de urgenţă, efectiv au explodat odată cu startul campaniei de vaccinare.

Deşi toţi reprezentanţii autorităţilor şi ai partidelor au sprijinit, oficial, campania de vaccinare, au fost foarte multe voci în spaţiul public care au contestat vehement această campanie, din diverse motive. Prima nemulţumire a taberei antivacciniştilor a fost aceea că serurile cu care populaţia a fost îndemnată să se vaccineze nu au fost suficient testate, astfel că efectele adverse ale acestora erau practic necunoscute.

Apoi, contestatarii vaccinării au fost nemulţumiţi de sumele plătite de statul român în schimbul dozelor de vaccin, în condiţiile în care negocierile cu producătorii au fost purtate direct de Comisia Europeană, iar contractul a fost secretizat.

Pe lângă nemulţumirile şi întrebările legitime menţionate, au fost şi personaje care au exagerat şi au ajuns să clameze faptul că pandemia şi Covidul în sine nu există şi că totul este o conspiraţie a unei „oculte mondiale”, menită să testeze capacitatea autorităţilor să ţină populaţia globului sub control sau chiar să decimeze omenirea, conform altei teorii,

În rândurile următoare vom face o recapitulare a celor mai implicate personaje în această luptă dintre vaccinişti şi antivaxxeri, pentru a consemna apoi cu ce se mai ocupă după finalul pandemiei şi încheierea polemicii legate de vaccinare la scară largă.

Medicul Flavia Groşan: Până să apară vaccinul pentru Covid, medicul pneumolog din Oradea a susţinut că a găsit schema de tratament pentru Covid, deşi nu a spus niciodată clar care este aceasta, dar a susţinut că are succes în majoritatea cazurilor în care a prescris-o. Nici această informaţie nu a putut fi verificată.

În prezent, Flavia Groşan continuă să profeseze şi pare să conteste existenţa Covidului, postând pe pagina sa glumiţe facile şi tot felul de cimilituri, multe dintre ele neinteligibile.

Flavia Groşan

Codruţa Cerva, care a format multă vreme un duo de influenceriţe cu Oana Lovin, contestă în continuare vaccinarea şi susţine că în urma campaniei de imunizare omenirea se confruntă în prezent cu un val de decese inexplicabile, majoritatea fiind provocate de stopuri cardiace. Cerva este de părere că acestea sunt provocate de vaccin şi caută exemple de morţi subite prin toată presa internaţională, citând în general surse obscure pentru a-şi susţine punctul de vedere. Pentru moment nu are vreo afiliere politică, deşi împărtăşeşte multe dintre punctele de vedere ale mult mai celebrei Diana Şoşoacă, senator neafiliat, după ce a fost exclusă din partidul AUR.

Oana Lovin, partenera de „investigaţii” a Codruţei Cerva a dispărut în mare parte din spaţiul public, continuând să îşi posteze ideile doar pe paginile de social-media, unde nu are o direcţie clară, atacând de-a valma diverse personaje politice din majoritatea partidelor, chiar şi cu AUR, deşi la prima vedere nu au opinii foarte diferite.

Oana Lovin

Citeşte şi: Diana Şoşoacă s-a săturat de români: „Atâta ştie, să-i dea în cap ăluia ăluia care se ridică şi încearcă să facă ceva”

Avocatul Dan Chitic, o altă voce extrem de vehementă în timpul pandemiei, pare că a trecut în mare parte peste tema vaccinării, pe care o mai aminteşte doar sporadic. Chitic, un apropiat al lui George Simion, a înfiinţat Coaliţia pentru Naţiune, o forţă politică care, promite avocatul, va strânge laolaltă 17 partide suveraniste, sub observaţia AUR.

Mugur Mihăiescu, cunoscut publicului român din vremea când făcea parte din faimoasa trupă de umor Vacanţa Mare, este în prezent antreprenor, fiind proprietarul mai multor localuri în Centrul Vechi al capitalei. Tocmai acesta a fost principalul motiv pentru care acesta s-a revoltat în pandemie împotriva restricţiilor impuse de autorităţi, care îi afectau puternic afacerile.

În acest an, Mugur Mihăiescu a devenit membru AUR şi va candida, probabil, pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare.

De partea cealaltă a „baricadei”, coordonatorii campaniei de vaccinare îşi continuă carierele profesionale, unii chiar avansând în funcţie, iar pe plan personal se pare că le merge de la excelent în sus.

Valeriu Gheorghiţă: La începutul lui martie anul trecut, pandemia a cam trecut, dar nu şi urcuşul în carieră al dr. Valeriu Gheorghiţă. Un an şi patru luni de conducere a campaniei de vaccinare (a fost înlocuit la 1 martie 2022) au însemnat pentru el încă o avansare în grad, fiind în prezent colonel.

De asemenea, în 2022 Gheorghiţă a fost numit comandant al Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, unitate medicală care deserveşte cadrele active şi în rezervă ale Serviciului Român de Informaţii, funcţie ocupată de obicei de cadre cu grad de general.

Planul profesional al vieţii lui Valeriu Gheorghiţă este însă umbrit de marea lovitură dată de fostul şef al vaccinării pe plan personal. Acesta este de ceva vreme partenerul Monicăi Bîrlădeanu, actriţă de succes şi fosta iubită a lui Bobby Păunescu.

Monica Birladeanu si Valeriu Gheorghita

Cei doi au fost surprinşi de paparazzi într-un jacuzzi, într-o vacanţă petrecută în Bulgaria, iar de atunci nu îşi mai ascund relaţia de ochii presei.

Andrei Baciu, care a fost și președinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), după retragerea lui Valeriu Gheorghiță, a avansat şi el serios în carieră. Acesta a fost numit în această lună şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar PNL l-a făcut preşedinte al filialei Sector 3.

Simţind importanţa pe care a căpătat-o, Andrei Baciu s-a gândit că are nevoie de un site propriu care să îi prezinte activitatea şi realizarile, astfel luând fiinţă domeniul andrei-baciu.ro.

Citeşte şi: George Simion a găsit elementul comun al tuturor tragediilor din România: „De la Colectiv încoace, la toate nenorocirile”